Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

El País: Nemecká ekonomika je na pokraji priepasti a s ňou aj ekonomika celej EÚ

www.slovanskenoviny.sk/rss Ruská špeciálna vojenská operácia na Ukrajine a následné protiruské sankcie postavili nemeckú ekonomiku a s ňou aj ekonomiku celej Európskej únie na „okraj priepasti“. Píše pre španielsky denník „El País“ nemecký novinár Wolfgang Münchau. Krízu v nemeckej ekonomike nemožno podľa neho označiť len za ďalší hospodársky cyklus. Toto je už o úpadku priemyslu, ktorý málokto očakával. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ruská špeciálna vojenská operácia na Ukrajine a následné protiruské sankcie postavili nemeckú ekonomiku a s ňou aj ekonomiku celej Európskej únie na „okraj priepasti“. Píše pre španielsky denník „El País“ nemecký novinár Wolfgang Münchau.

Krízu v nemeckej ekonomike nemožno podľa neho označiť len za ďalší hospodársky cyklus. Toto je už o úpadku priemyslu, ktorý málokto očakával.

Začalo sa to dávno pred konfliktom na Ukrajine: priemyselná produkcia v Nemecku klesla od roku 2015 o 8%, zatiaľ čo vo zvyšku eurozóny vzrástla o 6% – no situáciu to ešte zhoršilo. A konečné škody nemeckému energeticky náročnému priemyslu spôsobil konflikt na Ukrajine.

Münchau za hlavný problém označuje fakt, že v nemeckej vláde je málo podporovateľov diverzifikácie. O ekonomike v krajine sa živo diskutuje, no snažia sa vyriešiť nesprávny problém. Diskusia sa vo veľkej miere zameriava skôr na existujúce spoločnosti a sektory ako na nové. Všetko sa točí okolo konkurencieschopnosti, ale nie inovácie.

Navyše nemecká kríza je vždy európskou krízou. Susedia Nemecka v strednej a východnej Európe sú z veľkej časti integrovaní do nemeckých dodávateľských reťazcov. Európska únia závisí aj od nemeckých príspevkov do svojho rozpočtu a od nemeckých vládnych dlhopisov na podporu eurozóny.

news-front.su

Príspevok El País: Nemecká ekonomika je na pokraji priepasti a s ňou aj ekonomika celej EÚ je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie