Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Elisabeth Dieringer: Ako je ohrozená demokracia v EÚ?

V súčasnosti zažívame vážne útoky na slobodu prejavu, informácií a tlače a dokonca aj na demokratické zvyky v EÚ a v mnohých členských štátoch . V Nemecku začiatkom roka z veľkej časti štátom financovaná mediálna spoločnosť „Correctiv“ spustila vražednú kampaň proti opozičnej strane AfD; minister vnútra dokonca zakázal nepríjemný časopis. Rakúskemu vysielateľovi Auf1-TV bolo teraz zrušených množstvo účtov . A vo […]
Menej ako 1 min. min.

V súčasnosti zažívame vážne útoky na slobodu prejavu, informácií a tlače a dokonca aj na demokratické zvyky v EÚ a v mnohých členských štátoch . V Nemecku začiatkom roka z veľkej časti štátom financovaná mediálna spoločnosť „Correctiv“ spustila vražednú kampaň proti opozičnej strane AfD; minister vnútra dokonca zakázal nepríjemný časopis. Rakúskemu vysielateľovi Auf1-TV bolo teraz zrušených množstvo účtov . A vo Francúzsku zatkli zakladateľa Telegramu Pavla Durova , pretože nechcel úradom jednoducho odovzdať používateľské údaje. Teraz je obvinený z toho, že bol spolupáchateľom zločinov, ktoré boli dohodnuté alebo sa stali na telegrame. To je absurdné a naznačuje to, že je za tým aj politická kalkulácia. Zdá sa, že občan nie je u systémových strán veľmi obľúbený.

Vidno to aj na dohadovaní pošty, ktoré sa začalo v Bruseli po voľbách do EÚ. Namiesto zohľadnenia túžby voličov po konzervatívnej politike ľavicové strany so spoluúčasťou skupiny EVP, do ktorej patrí aj ÖVP, vylučujú vlastenecké sily rétorickým dymovým granátom „firewallu proti správne“ . V skutočnosti je za tým systém tvorby pracovných miest, ktorý nezohľadňuje vôľu voličov – a tak veľa prezrádza o chápaní demokracie systémovými stranami.

Elisabeth Dieringer

Europoslankyňa | Členka Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO) | Členka Výboru pre práva žien a rodovú rovnosť (FEMM) | Zástupca člena Výboru pre kultúru a politiku (CULT)

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie