Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Elon Musk o kryptomenách

Generálny riaditeľ spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk sa nedávno vyjadril k správam, ktoré naznačujú, že bývalému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi radil v otázke kryptomien. Musk tieto tvrdenia vyvrátil a uviedol, že si je „celkom istý“, že s Trumpom o kryptomenách nikdy nediskutoval. Musk však vyjadril všeobecnú podporu kryptomenám a zdôraznil ich potenciál presunúť moc […]
2 min.

Generálny riaditeľ spoločností Tesla a SpaceX Elon Musk sa nedávno vyjadril k správam, ktoré naznačujú, že bývalému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi radil v otázke kryptomien. Musk tieto tvrdenia vyvrátil a uviedol, že si je „celkom istý“, že s Trumpom o kryptomenách nikdy nediskutoval. Musk však vyjadril všeobecnú podporu kryptomenám a zdôraznil ich potenciál presunúť moc z vlád na ľudí.

Muskov postoj ku kryptomenám

Muskova angažovanosť v oblasti kryptomien je dobre zdokumentovaná. Vlastní Bitcoin, Ethereum a Dogecoin a bol významným zástancom kryptomeny Dogecoin, vďaka čomu si v kryptokomunite vyslúžil prezývku „Dogefather“. Jeho spoločnosti Tesla a SpaceX tiež vlastnia značné množstvo Bitcoinov – 11 509 BTC a 8 285 BTC.

Napriek svojej propagácii Musk uviedol, že nevenuje veľa času premýšľaniu o kryptomenách a nemá v pláne, aby jeho spoločnosti vytvorili vlastné kryptomenové tokeny.

Vývoj Trumpovho postoja ku kryptomenám

Bývalý prezident Trump ukázal výrazný posun vo svojom postoji ku kryptomenám. Počas svojho prezidentovania sa k bitcoinu a ďalším digitálnym aktívam staval kriticky a označoval ich za vysoko volatilné a nie skutočné peniaze. Vo svojich nedávnych vyhláseniach však Trump zaujal priaznivejší postoj. Zaviazal sa, že bude chrániť budúcnosť kryptomien v USA, podporí právo na vlastnú úschovu a bude proti vytvoreniu digitálnej meny centrálnej banky (CBDC). Zaviazal sa tiež oslobodiť Rossa Ulbrichta, významnú postavu kryptokomunity.

Trumpova kampaň začala prijímať kryptografické dary prostredníctvom Coinbase a od odchodu z funkcie vydal tri zbierky nefungujúcich tokenov (NFT). Uznával bitcoin ako ďalšiu formu meny a uznal jeho rastúcu popularitu.

Krypto a politická moc

Muskova viera v potenciál kryptomien presunúť moc z vlád na ľudí sa zhoduje so širšími libertariánskymi ideálmi, ktoré uprednostňujú decentralizáciu a posilnenie postavenia jednotlivca. Táto perspektíva získava na sile, keďže čoraz viac politických osobností vrátane Trumpa sa zapája do kryptopriestoru, aby oslovili nové demografické skupiny voličov.

Na záver možno povedať, že hoci Musk popiera, že by Trumpovi radil v oblasti kryptomien, obe osobnosti prejavili záujem o potenciál digitálnych aktív ovplyvňovať ekonomické a politické mocenské štruktúry. Musk zostáva významným vplyvným činiteľom vo svete kryptomien, ktorý obhajuje ich schopnosť decentralizovať moc, aj keď jeho priama účasť na tvorbe kryptopolitiky zostáva minimálna.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Elon Musk o kryptomenách je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie