Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Elon Musk potrebuje rekordné množstvo čipov od Nvidie

Elon Musk, známy podnikateľ a vizionár, opäť upútal pozornosť svojimi komentármi o umelej inteligencii (AI). Sústredí sa predovšetkým na najnovšiu technológiu v oblasti AI čipov od spoločnosti Nvidia. V reakcii na nedávne zásielky AI čipov sa Musk podelil o svoje názory a obavy týkajúce sa budúcnosti tejto technológie a jej vplyvu na spoločnosť. Množstvo ľudí […]
Menej ako 1 min. min.

Elon Musk, známy podnikateľ a vizionár, opäť upútal pozornosť svojimi komentármi o umelej inteligencii (AI). Sústredí sa predovšetkým na najnovšiu technológiu v oblasti AI čipov od spoločnosti Nvidia. V reakcii na nedávne zásielky AI čipov sa Musk podelil o svoje názory a obavy týkajúce sa budúcnosti tejto technológie a jej vplyvu na spoločnosť. Množstvo ľudí ho vníma ako technologického proroka, tieto názory môžu teda mať svoju váhu.

Nvidia a prelomové AI čipy

Spoločnosť Nvidia, líder v oblasti grafických procesorov (GPU) a AI technológií, nedávno začala dodávať svoje najnovšie AI čipy. Firma si od nich sľubuje revolúciu v oblasti umelej inteligencie. Čipy sú navrhnuté tak, aby zrýchlili procesy strojového učenia a umožnili rýchlejšiu a efektívnejšiu analýzu veľkých dátových súborov. Práve to otvára nové možnosti pre vývoj a aplikácie umelej inteligencie v rôznych odvetviach.

CEO of #Nvidia, delivering the first #AI supercomputer to @ElonMusk for #OpenAI, back when Musk was a board member of the company.

Today Jensen Huang provides AI chips to #Tesla, 𝕏, and #xAI. pic.twitter.com/70lh6nDrjP#Technology #Stockmarket #Crypto #News

— Fahad Faqeeh (@FahadFaqeeh65) June 5, 2024

Elon Musk už dlhodobo vyjadruje svoje obavy týkajúce sa umelej inteligencie a jej potenciálu stať sa hrozbou pre ľudstvo. V reakcii na nedávne zásielky AI čipov od Nvidie Musk opäť zdôraznil potrebu regulácie a dohľadu nad vývojom tejto technológie.

Musk varuje, že bez riadnej regulácie a kontroly môže vývoj umelej inteligencie viesť k nepredvídateľným a potenciálne nebezpečným dôsledkom. Poukazuje na to, že pokročilé AI systémy by mohli byť zneužité na škodlivé účely alebo by mohli neúmyselne spôsobiť škody v dôsledku nesprávnych rozhodnutí alebo chýb v algoritmoch.

92%

Bitcoin za posledný rok vyrástol o 150 %.

Začni aj ty zarábať na raste.

Sponzorovaný obsah

Elon Musk žiada viac

Na jednej strane pokročilé AI čipy, ako tie od Nvidie, prinášajú množstvo výhod. Umožňujú rýchlejší a presnejší vývoj AI aplikácií, ktoré môžu byť využité v medicíne, autonómnych vozidlách, priemyselnej automatizácii a mnohých ďalších oblastiach. Tieto technológie majú potenciál zlepšiť efektivitu a kvalitu života, ale tiež otvárajú dvere novým výzvam a rizikám.

Elon Musk has selected Memphis to build a multibillion-dollar AI supercomputer that could be the most advanced in the United States. Here’s where sources tell MBJ it would be built. https://t.co/By9jYaBFTn

— Memphis Business Journal (@MBJMemphis) June 5, 2024

Riziká spojené s pokročilými AI čipmi spájajú odborníci s možnosťou zneužitia technológie na škodlivé účely, ako sú kybernetické útoky alebo sledovanie obyvateľstva. Existujú aj obavy, že pokročilá AI by mohla nahradiť ľudskú pracovnú silu v mnohých odvetviach, čo by viedlo k masovej nezamestnanosti a sociálnym problémom.

Muskov problém však spočíva v tom, že čipov nie je dostatok. Musí lavírovať medzi svojimi spoločnosťami, pretože čipy jednoznačne potrebuje Tesla, SpaceX, ale napríklad aj Neuralink či xAI. Hlavné protirečenie teda spočíva v tom, že nedokáže zároveň pokryť celý dopyt naraz. Jeho presmerovanie čipov do SpaceX však negatívne hodnotia investori automobilky Tesla. 

The post Elon Musk potrebuje rekordné množstvo čipov od Nvidie appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie