Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Estonský ministr obrany vyzývá Ukrajinu, aby zaútočila na Ruské cíle

Zbraně dodané členskými státy NATO by mohly být brzy použity k úderům na cíle v Rusku. Kromě většího množství munice a účinnější protivzdušné obrany by Ukrajina měla útočit na vojenské cíle na Ruském území, uvedl Estonský ministr obrany Hanno Pevkur. „Kromě munice a protivzdušné obrany mohou Ukrajině pomoci dosáhnout bodu zvratu a vyhrát válku dvě […]
Menej ako 1 min. min.

Zbraně dodané členskými státy NATO by mohly být brzy použity k úderům na cíle v Rusku.

Kromě většího množství munice a účinnější protivzdušné obrany by Ukrajina měla útočit na vojenské cíle na Ruském území, uvedl Estonský ministr obrany Hanno Pevkur.

„Kromě munice a protivzdušné obrany mohou Ukrajině pomoci dosáhnout bodu zvratu a vyhrát válku dvě věci: rozšířit výcvik Ukrajinských stíhačů a umožnit Ukrajině útočit na vojenské cíle v Rusku,“ napsal Pevkur na X.

Estonská premiérka Kaja Kallasová také dříve uvedla, že „Rusko provokuje slabost, nikoliv síla.“ Vyzývá k vyslání většího počtu Západních vojáků na Ukrajinu za účelem výcviku, přičemž její země a další země rovněž naléhají na Západní jednotky, aby se v případě významného průlomu Ruska zúčastnily přímých bojů s Ruskými silami na Ukrajinském území.

Pobaltská země také již dříve uvedla, že pomoc při výcviku Ukrajinských sil „na území Ukrajiny by na rozdíl od jiných částí Evropy nebyla eskalací.“ Dodala, že „již nyní existují země, které na vlastní riziko cvičí Ukrajinské síly na místě.“

Estonská premiérka tato tvrzení pronesla navzdory tomu, že Vladimir Putin a Ruský generální štáb opakovaně varovali, že pokud by se v Rusko-Ukrajinské válce na Ukrajině objevily Západní jednotky, rovnalo by se to rozpoutání světové války.

V posledních dnech se v mezinárodním tisku objevilo několik článků o možnosti vyslání Estonských vojáků na Ukrajinu. Členský stát EU a spolu s ním i NATO by se tak mohly zapojit do Rusko-Ukrajinské války. Tallinn plánuje převzít nebojové aktivity, které by nahradily Ukrajinské síly, jež by pak mohly vyrazit na frontu.

Ačkoli se Ruské a Západní síly v minulosti běžně účastnily zástupných válek, například ve Vietnamu a Afghánistánu, nikdy nedošlo k úderům na domovská území, která tyto zástupné konflikty vedla. Větší útoky na Ruském území za účasti Západních zbraní proto představují masivní eskalaci války, přičemž Rusko v minulosti hrozilo, že v případě ohrožení svého území použije jaderné zbraně.

Francouzský prezident Emmanuel Macron během setkání s Německým kancléřem Olafem Scholzem na začátku tohoto týdne údajně také vyzval k útokům na Ruské cíle s použitím Západních zbraní.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Estonský ministr obrany vyzývá Ukrajinu, aby zaútočila na Ruské cíle first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie