Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EU: Dnes mají ministři 27 členských zemí schválit zákon, který povede k vyvlastňování půdy

Už před lety vytyčila EU v každé členské zemi zóny Natura 2000. Tyto zóny by nyní měly spadat pod takzvaný „zákon o obnově přírody,“ který již schválil europarlament a právě dnes by pro něj mělo hlasovat všech 27 ministrů životního prostředí členských zemí EU. Dříve se proti němu vymezilo Rakousko, ale podle posledních informací by […]
Menej ako 1 min. min.

Už před lety vytyčila EU v každé členské zemi zóny Natura 2000. Tyto zóny by nyní měly spadat pod takzvaný „zákon o obnově přírody,“ který již schválil europarlament a právě dnes by pro něj mělo hlasovat všech 27 ministrů životního prostředí členských zemí EU.

Dříve se proti němu vymezilo Rakousko, ale podle posledních informací by údajně nemělo nakonec tento zákon vetovat. Vzhledem k tomu, že ostatní země jsou v plném souladu, již se neočekává, že by neprošel.

Hodně se nyní řeší zejména v Holandsku, kde jej před dvěma lety naplno začala uplatňovat končící Rutteho vláda, která již uvědomila prvních více než 3000 zemědělců o tom, že musí v příštích letech ukončit svoji činnost.

Posléze se však zákon schválil na půdě europarlamentu a dnes by ho měli odkývnout všichni ministři. Zákon výrazně ohrožuje potravinovou bezpečnost Evropy.

Evropský akt o obnově přírody má stále šanci dospět do cíle. Rakousko dělá obrat a plánuje hlasovat pro, což znamená, že zákon má dostatečnou podporu pro schválení.

Tímto zákonem chce Evropská komise „obnovit“ přírodní rezervace v Evropě. Zákon obsahuje návrhy na zvýšení biodiverzity na zemědělské půdě a na návrat lučního ptactva.

Například v hustě obydleném Nizozemsku to znamená, že nejméně 25% zemědělské půdy bude vyvlastněno a ponecháno ladem. U nás to bude možná jen o trochu méně, protože máme také docela vysokou hustotu osídlení.

V Evropě jako celku tak ubude ohromné množství zemědělské půdy, což nás opět vrací k odpovědi na otázku, proč EU nyní uzavírala smlouvy o dovozu zemědělských komodit ze zemí jako Keňa či Nový Zéland, ale v rámci dohody Mercosur i z jihoamerických zemí.

Tedy evropská soběstačnost má být ve jménu pochybné klimatické agendy zničena, ale nikomu nevadí dovozy z tak ohromných vzdáleností.

Holandský europoslanec, který si dobře spočítal, kam schválení zákona povede, před tím varoval:

„Nedělejte to! Nedopusťte, aby byl tento evropský zákon o obnově přírody nakonec prosazen. Důsledky jsou příliš drastické, zejména pro hustě obydlenou zemi, jako je Nizozemsko.“

K uvedenému jen dodávám, že Nizozemsko bude asi nejhůře postiženou zemí, nicméně nebude v tom jediné.

Zákon bude uplatňován v celé EU a postihne všechny zemědělské podniky v oblastech vyznačených EU jako Natura 2000, ale i v jejich blízkosti (v Holandsku se vyvlastňovalo až 20km od těchto zón).

V daných oblastech by se však časem nemělo ani bydlet, lze předpokládat, že v tomto směru se vyvlastňování rozjede až později.

Ostatně, europarlament se sice obměnil, ale probruselský odpad tam stále (i díky našincům) výrazně převažuje, takže nic nebrání plnění těchto i dalších šíleností…

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie