Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EU nařídila Polsku poskytovat migrantům stejné sociální dávky jako Německo

V souladu s novou směrnicí EU bude Polsko povinno poskytovat migrantům sociální dávky a životní podmínky na úrovni Německa. Podle směrnice EU o azylu ze 14. května 2024 budou mít nelegální migranti nárok na sociální dávky financované daňovými poplatníky ve všech členských státech EU. To zahrnuje nadstandardní bezplatné bydlení, sociální dávky, komplexní bezplatnou zdravotní péči […]
Menej ako 1 min. min.

V souladu s novou směrnicí EU bude Polsko povinno poskytovat migrantům sociální dávky a životní podmínky na úrovni Německa.

Podle směrnice EU o azylu ze 14. května 2024 budou mít nelegální migranti nárok na sociální dávky financované daňovými poplatníky ve všech členských státech EU. To zahrnuje nadstandardní bezplatné bydlení, sociální dávky, komplexní bezplatnou zdravotní péči a přístup na trh práce pro Africké a Arabské migranty.

Jacek Saryusz-Wolski, politik ze strany Právo a spravedlnost (PiS), v rozhovoru pro wPolityce.pl poznamenal, že záměrem směrnice je zajistit stejné výhody pro migranty ve všech zemích EU.

V Německu je to přibližně 500 až 600 eur, „včetně stravy, bydlení a sloučení rodiny. Čtyřčlenná rodina v Polsku by mohla dostat přibližně 10 000 zlotých (2 300 eur), což je podstatně více než průměrná Polská podpora v nezaměstnanosti, která činí přibližně 1 600 zlotých (370 eur) po dobu šesti měsíců,“ uvedl Saryusz-Wolski. Zdůraznil, že tato nová politika bude financována Polskými daňovými poplatníky, protože na tento účel nejsou vyčleněny žádné prostředky z EU.

Paweł Lisicki, šéfredaktor konzervativního týdeníku Do Rzeczy, v rozhovoru pro rádio WNET směrnici kritizoval, označil ji za absurdní a přisoudil ji převládající imigrační ideologii v rámci establishmentu EU. Zdůraznil nedávnou pokutu 200 milionů eur, kterou Soudní dvůr EU (ESD) uložil Maďarsku za to, že nezměnilo své imigrační zákony. Lisicki vyjádřil obavy, že za levicově-liberální vlády Donalda Tuska by se Polsko mohlo těmto nařízením EU plně podřídit, a to i přes značný odpor veřejnosti.

Lisicki rovněž zdůraznil, že média mohou toto dodržování předpisů vykreslovat jako úspěch a připojení se k Evropskému předvoji. Připomněl rozhodnutí vlády Občanské platformy (PO) z roku 2014 umožnit masovou migraci do Polska, čímž byly porušeny předchozí dohody v rámci Visegrádské skupiny, aliance Polska, Maďarska, Slovenska a Česka.

Vzhledem k současným tlakům EU pochybuje, že by se Polská vláda těmto směrnicím bránila, případně by vinu svalovala na své předchůdce nebo ji vykreslovala jako prospěšnou pro Polsko.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post EU nařídila Polsku poskytovat migrantům stejné sociální dávky jako Německo first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie