Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“EÚ nemá dôkazy, že Čína dodáva zbrane Rusku” – Borrell

Európska únia nemá dôkazy o dodávkach čínskych zbraní do Ruska, povedal šéf zahraničnej politiky bloku Josep Borrell na fóre v Singapure. “Čína sa zaviazala, že nebude dodávať zbrane [do Ruska] a my nemáme dôkazy, že sa to deje,” povedal, keď odpovedal na otázky účastníkov fóra Shangri-La Dialogue. “Neexistuje však jasná hranica medzi zbraňami a nezbraňami, pretože existujú veci, […]
Menej ako 1 min. min.

Európska únia nemá dôkazy o dodávkach čínskych zbraní do Ruska, povedal šéf zahraničnej politiky bloku Josep Borrell na fóre v Singapure.

Čína sa zaviazala, že nebude dodávať zbrane [do Ruska] a my nemáme dôkazy, že sa to deje,” povedal, keď odpovedal na otázky účastníkov fóra Shangri-La Dialogue.

Neexistuje však jasná hranica medzi zbraňami a nezbraňami, pretože existujú veci, ktoré môžu mať dvojaké použitie.” Borrell však tvrdil, že pri výrobe ruského vojenského vybavenia sa môžu používať komponenty vyrobené v západných krajinách vrátane Spojených štátov, Európy a Veľkej Británie.

“Problémom však nie je len Čína,” uviedol. Peking už skôr upozornil, že presúvanie viny za rozpútanie ukrajinského konfliktu zo strany Washingtonu súčasnú krízu nevyrieši.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wang Wenbin odmietol obvinenia, že Čína dodáva zbrane Rusku. 

Čína vždy postupovala pri vývoze vojenských výrobkov obozretne a zodpovedne a prísne kontroluje vývoz predmetov dvojakého použitia,” zdôraznil. 

Príspevok “EÚ nemá dôkazy, že Čína dodáva zbrane Rusku” – Borrell je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie