Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EÚ sa dohodla na 14. balíku sankcií proti Rusku

www.slovanskenoviny.sk/rss Belgické predsedníctvo: EÚ sa dohodla na novom 14. balíku sankcií proti Rusku Stáli predstavitelia krajín Európskej únie sa dohodli na ďalšom balíku sankcií voči Rusku, informovalo na sociálnej sieti X belgické predsedníctvo v Rade EÚ . “Stáli predstavitelia EÚ sa práve dohodli na významnom a zmysluplnom 14. balíku sankcií v reakcii na ruskú agresiu proti Ukrajine […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Belgické predsedníctvo: EÚ sa dohodla na novom 14. balíku sankcií proti Rusku

Stáli predstavitelia krajín Európskej únie sa dohodli na ďalšom balíku sankcií voči Rusku, informovalo na sociálnej sieti X belgické predsedníctvo v Rade EÚ .

“Stáli predstavitelia EÚ sa práve dohodli na významnom a zmysluplnom 14. balíku sankcií v reakcii na ruskú agresiu proti Ukrajine .”

Ako v X napísala šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, nový balík sankcií „ďalšie pripraví Rusko o prístup ku kľúčovým technológiám, ďalšie príjmy z energie a ovplyvní tieňovú flotilu a sieť tieňového bankovníctva v zahraničí.“

Sankcie môžu podľa západných médií zahŕňať obmedzenia používania infraštruktúry EÚ na reexport ruského skvapalneného plynu, ako aj opatrenia proti tankerom prevážajúcim ruskú ropu. Okrem toho Európska únia rozšíri svoje čierne listiny o viac ako 40 nových jednotlivcov a organizácií.

Ako uviedli publikácie, schválenie nových opatrení sa oneskorilo kvôli postoju Nemecka k sprísneniu pravidiel pre dcérske spoločnosti európskych spoločností pôsobiacich v Rusku, ale kompromis sa našiel.

Od februára 2022 Európska únia zaviedla 13 balíkov sankcií proti Rusku, jeho občanom a organizáciám. Celkovo podlieha európskym obmedzeniam 1 725 fyzických osôb a 420 právnických osôb. Občania a spoločnosti EÚ majú zakázané poskytovať finančné prostriedky osobám na sankčných zoznamoch. Jednotlivci navyše podliehajú zákazu cestovania, ktorý im bráni vo vstupe do Európskej únie alebo tranzite cez EÚ.

Rusko sa vyrovnáva s bezprecedentným sankčným tlakom. Ako poznamenal podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev , Západu chýba odvaha priznať zlyhanie svojej politiky. Názory na neúčinnosť sankcií pravidelne zaznievajú aj v samotných západných krajinách.

skspravy.sk

Príspevok EÚ sa dohodla na 14. balíku sankcií proti Rusku je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie