Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EÚ sa nepáči, že Slováci majú v ústave právo platiť hotovosťou. Hrozí nám pokuta

Slovenský parlament sa zaoberá potenciálnou úpravou ústavného článku o práve na hotovosť, ktorý môže byť v rozpore s pravidlami Európskej únie. Úprava sa stala nevyhnutnou po varovaní zo strany Európskej únie, ktorá hrozí Slovensku infringementovým konaním. Píše tom portál RTVS Právo na hotovosť bolo do slovenskej ústavy zapracované v minulom volebnom období na iniciatívu strany […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenský parlament sa zaoberá potenciálnou úpravou ústavného článku o práve na hotovosť, ktorý môže byť v rozpore s pravidlami Európskej únie. Úprava sa stala nevyhnutnou po varovaní zo strany Európskej únie, ktorá hrozí Slovensku infringementovým konaním. Píše tom portál RTVS

Právo na hotovosť bolo do slovenskej ústavy zapracované v minulom volebnom období na iniciatívu strany Sme rodina, s podporou súčasnej koalície. „Zámer bol dobrý, ale došlo k formulácii, ktorá môže byť teraz interpretovaná inak, než bolo pôvodne zamýšľané,“ vysvetľuje poslanec Ján Blcháč z Hlas-SD pre RTVS.

Podľa poslanca Štefana Kišša (Progresívne Slovensko), je teraz pred parlamentom úloha buď preformulovať sporný článok ústavy, čo vyžaduje ústavnú väčšinu, alebo ho úplne odstrániť.

„Proces môže byť dlhý, ale výsledkom môže byť pokuta,“ uviedol Kišš. Dodal, že Európska centrálna banka (ECB),

Národná banka Slovenska a ministerstvo financií súčasné znenie článku považujú za problematické.

Kišš tiež zdôrazňuje, že ako občania Európskej únie máme právo na hotovosť aj bez explicitného zápisu v ústave. „Teraz, keď to už v ústave máme, musíme situáciu riešiť, pretože súčasné znenie spôsobuje právne nezrovnalosti,“ dodáva Kišš.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie