Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Euractiv: V Taliansku nedokážu narastá počet chudobných

Bola zverejnená štatistika, ktorá je pre taliansku vládu sklamaním – medzi tínedžermi vo veku 15 – 16 každý desiaty rok žije v chudobe a každý štvrtý predčasne opustí školu. Upozorňuje na to portál „Euractiv“. Podľa správy organizácie „Save the Children’s Future“ 18% tínedžerov tvrdí, že ich rodičia majú problémy s peniazmi a ďalších 11% priznalo, […]
Menej ako 1 min. min.

Bola zverejnená štatistika, ktorá je pre taliansku vládu sklamaním – medzi tínedžermi vo veku 15 – 16 každý desiaty rok žije v chudobe a každý štvrtý predčasne opustí školu.

Upozorňuje na to portál „Euractiv“.

Podľa správy organizácie „Save the Children’s Future“ 18% tínedžerov tvrdí, že ich rodičia majú problémy s peniazmi a ďalších 11% priznalo, že si nemôžu kúpiť nové topánky, aj keď ich staré treba vymeniť. Zložitá ekonomická situácia má silný vplyv na nádeje mladej generácie do budúcnosti – dve tretiny tínedžerov veria, že aj keď sa zamestnajú, finančný blahobyt nedosiahnu.

To všetko napriek tomu, že boj proti chudobe bol hlavným deklarovaným cieľom talianskej premiérky Giorgi Meloniovej. Situácia Talianov sa však naďalej zhoršuje.

„Absolútne ukazovatele sa zhoršujú. Za vlády Meloniovej dosiahol počet chudobných v Taliansku rekordných 5,7 milióna ľudí,“ uvádzajú opoziční politici.

V publikácii sa uvádza, že za dva roky vo funkcii premiérka Meloniová svoj hlavný volebný sľub nesplnila.

Euractiv: V Taliansku nedokážu narastá počet chudobných

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie