Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EURO 2024: Anglicko remízovalo so Slovinskom 0:0, postúpilo ako víťaz céčka

Anglickí futbalisti postúpili do osemfinále ME ako víťazi C-skupiny. Stačila im k tomu aj bezgólová remíza so Slovinskom v záverečnom skupinovom dueli v Kolíne nad Rýnom. Slovinci sa do osemfinále prebojovali z tretej priečky tabuľky, vo vyraďovačke si zahrajú prvýkrát na významnom podujatí. Tento výsledok zároveň znamenal, že sa so šampionátom lúčia Chorváti, ktorí už […]
Menej ako 1 min. min.

Anglickí futbalisti postúpili do osemfinále ME ako víťazi C-skupiny. Stačila im k tomu aj bezgólová remíza so Slovinskom v záverečnom skupinovom dueli v Kolíne nad Rýnom. Slovinci sa do osemfinále prebojovali z tretej priečky tabuľky, vo vyraďovačke si zahrajú prvýkrát na významnom podujatí.

Tento výsledok zároveň znamenal, že sa so šampionátom lúčia Chorváti, ktorí už nemôžu s dvoma bodmi postúpiť z tretej priečky B-skupiny. V tabuľke tretích tímov už nemôžu skončiť lepšie ako na piatom mieste.

EURO 2024: Rakúsko je na nohách. Vyhralo skupinu “smrti” a odsunulo Holandsko na tretie miesto

Angličania mali už pred zápasom istý postup. V boji o štvrťfinále sa stretnú s jedným z mužstiev z tretích miest, na meno súpera si ešte musia počkať. Slovinci nazbierali tri body za remízy, rovnako ako druhé Dánsko. Pri remíze vo vzájomnom zápase (1:1), rovnakom skóre (2:2), rovnakej bilancii v disciplinárnom hodnotení (obaja -6) rozhodlo v prospech severanov lepšie postavenie v poradí kvalifikácie ME 2024 (Dánsko 9., Slovinsko 15.).

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie