Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EURO 2024: Francúzi postupujú do štvrťfinále, Belgičanov zlomili tesne pred koncom zápasu

Futbalisti Francúzska sa stali ďalšími štvrťfinalistami ME 2024. V pondelkovom osemfinálovom dueli zvíťazili v Düsseldorfe nad Belgickom 1:0 po tom, čo si dal v 85. minúte vlastný gól obranca Jan Vertonghen. Zverenci Didiera Deschampsa nastúpia vo štvrťfinále v piatok 5. júla o 21:00 v Hamburgu proti lepšiemu z dvojice Portugalsko – Slovinsko. Ich vzájomný duel je […]
Menej ako 1 min. min.

Futbalisti Francúzska sa stali ďalšími štvrťfinalistami ME 2024. V pondelkovom osemfinálovom dueli zvíťazili v Düsseldorfe nad Belgickom 1:0 po tom, čo si dal v 85. minúte vlastný gól obranca Jan Vertonghen.

Zverenci Didiera Deschampsa nastúpia vo štvrťfinále v piatok 5. júla o 21:00 v Hamburgu proti lepšiemu z dvojice Portugalsko – Slovinsko. Ich vzájomný duel je na programe v pondelok o 21:00.

Francúzsko – Belgicko 1:0 (0:0)

Gól: 85. Vertonghen (vl.). Rozhodcovia: Nyberg – Beigi, Söderkvist (všetci Švéd.), ŽK: Tchouameni, Griezmann, Rabiot – Vertonghen, Mangala, 46.810 divákov.

Francúzsko: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez – Kante, Tchouameni, Rabiot – Griezmann – Thuram (62. Kolo Muani), Mbappe

Belgicko: Casteels – Castagne (88. de Ketelaere), Faes, Vertonghen, Theate – de Bruyne, Onana, Carrasco (89. Lukebakio) – Openda (63. Mangala), Lukaku, Doku

Nestačili ani na Slovákov

Pre Belgičanov to bola druhá prehra na turnaji, v úvodnom zápase E-skupiny prekvapujúco podľahli Slovákom 0:1. Na predchádzajúcich dvoch turnajoch postúpili do štvrťfinále. Francúzi skončili pred troma rokmi v osemfinále, pred ôsmimi boli na domácom šampionáte strieborní.

Francúzi boli v úvode aktívnejší a snažili sa tvoriť, ale do väčších šancí sa nedostávali a strely z diaľky nemali potrebnú presnosť ani razanciu. Prvú väčšiu šancu tak mali ich súperi v 24. minúte, keď po Griezmannovom faule poslal de Bruyne strieľaný center do šestnástky, prekvapil Maignana a ten loptu iba s námahou vykopol na bránkovej čiare.

Euforické stavy a “tajný” tromf na lavičke. Aký odkaz zanechali Slováci na Eure?

Vzápätí fauloval Rabiot Dokua a Francúzi mali už po prvej polhodine na konte tri žlté karty. Ich prvá gólová príležitosť prišla až v 34. minúte, keď Kounde poslal z pravej strany prudký center do stredu šestnástky a hlavička Thurama preletela tesne vedľa pravej žrde.

V závere polčasu držali loptu Francúzi, no Belgičania hrali dobre v defenzívnom bloku. V poslednej minúte však Mbappe zvládol ostrý súboj s Dokuom, jeho prihrávka do šestnástky sa odrazila k Tchouamenimu, no ten prestrelil.

Uzavretí v šestnástke

Druhý pokus Tchouameniho krátko po zmene strán tečoval Faes a Casteels ho vytlačil na roh. V 55. minúte našiel Kounde vo vápne Mbappeho, ale ten zle trafil loptu a jeho strela išla ďaleko za ľavú žrď.

Belgičania boli v týchto momentoch pod tlakom a v podstate nedokázali vyviesť loptu za poliacu čiaru. Prvú šancu po zmene strán mali v 61. minúte, keď získali loptu v strede poľa, de Bruyne vysunul Carrasca, no tesne predtým, ako vystrelil, mu sklzom vypichol loptu Hernandez.

EURO 2024: Calzona zhodnotil futbalový úspech. Prezradil, ktorý moment mu zostane v pamäti

Následne prišli prvé striedania na oboch stranách, Thurama vymenil Kolo Muani a Opendu Mangala. V 69. minúte Griezmann nabil pred šestnástkou Tchouamenimu, ten mal dostatok času aj miesta, ale opäť vystrelil vysoko nad. V 71. minúte Belgičania podržali loptu na dlhší čas pred šestnástkou súpera, de Bruyne odštartoval akciu na ľavej strane a Lukakuovu tvrdú strelu z uhla vyrazil Maignan.

V 83. minúte mohol po Dokuovej prihrávke rozhodnúť vo veľkej šanci de Bruyne, ale aj jeho strelu vyrazil Maignan. Gól prišiel na druhej strane. Francúzi zavreli súpera v šestnástke, Kolo Muani dostal loptu do vápna, otočil sa okolo Vertonghena, ktorý jeho strelu ešte tečoval a Casteels nemal šancu – 1:0.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie