Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Euro kleslo na šesťtýždňové minimum, dvôvodom je politická neistota vo Francúzsku

Spoločná európska mena pokračovala v piatok v prudkom oslabovaní z predchádzajúceho dňa a dostala sa na najnižšiu úroveň za šesť týždňov. Hlavným dôvodom aktuálneho poklesu eura je politická neistota vo Francúzsku, píše agentúra DPA. Kurz eura v piatok popoludní padol na 1,0668 USD/EUR, čo bolo najmenej od konca mája. Spoločná európska mena nakoniec uzavrela týždeň na 1,0709 […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločná európska mena pokračovala v piatok v prudkom oslabovaní z predchádzajúceho dňa a dostala sa na najnižšiu úroveň za šesť týždňov. Hlavným dôvodom aktuálneho poklesu eura je politická neistota vo Francúzsku, píše agentúra DPA.

Kurz eura v piatok popoludní padol na 1,0668 USD/EUR, čo bolo najmenej od konca mája. Spoločná európska mena nakoniec uzavrela týždeň na 1,0709 USD/EUR. Európska centrálna banka stanovila jej referenčný kurz v piatok popoludní na 1,0686 (vo štvrtok: 1,0784) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9358 (0,9272) eura.

Ruský akciový trh pozastavil dolárové obchody po amerických sankciách, u ľudí to môže vyvolať silnú reakciu

Na euro má v posledných dňoch negatívny vplyv politická neistota vo Francúzsku. Dôvodom sú parlamentné voľby, ktoré vyhlásil prezident Emmanuel Macron po tom, ako jeho centristická aliancia utrpela v eurovoľbách vysokú porážku. Na trhoch panujú obavy, že k moci sa dostanú euroskeptické sily z pravicového politického tábora. To by mohlo ešte zhoršiť už aj tak napätú fiškálnu situáciu druhej najväčšej krajiny eurozóny, a teda stabilitu spoločnej európskej meny.

Hlavný ekonóm Commerzbank Jörg Krämer upozornil, že verejné financie sú už teraz v mnohých členských štátoch v delikátnej situácii a politické riziká ich môžu ešte zhoršiť. “Fungujúca menová únia si vyžaduje úzku spoluprácu medzi členskými štátmi, ktorú pravicové strany odmietajú ako zásah do národnej suverenity,” dodal Krämer.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie