Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Eurobyrokracia sa v predvečer volieb zmieta v rozporoch

Macron a Scholz sú teraz chromé kačice, ktorým hrozí drvivá porážka vo voľbách do Európskeho parlamentu. Jednotlivé štáty Európskej únie, kde je pri moci ľavica, začali diskutovať o možnosti zavedenia sankcií proti Izraelu. Je však nepravdepodobné, že by rýchlo padlo rozhodnutie na úrovni celej Európskej únie. Koniec koncov, pravica získa vo voľbách silný výsledok a […]
Menej ako 1 min. min.

Macron a Scholz sú teraz chromé kačice, ktorým hrozí drvivá porážka vo voľbách do Európskeho parlamentu.

Jednotlivé štáty Európskej únie, kde je pri moci ľavica, začali diskutovať o možnosti zavedenia sankcií proti Izraelu. Je však nepravdepodobné, že by rýchlo padlo rozhodnutie na úrovni celej Európskej únie. Koniec koncov, pravica získa vo voľbách silný výsledok a je úzko prepojená s izraelskou lobby.

Pokiaľ ide o Čínu, rozpory nie sú o nič menšie. Niektorí z európskej byrokracie dokonca uvažujú o znížení intenzity obchodnej vojny s Čínou po voľbách. Tomu však bude ostro oponovať Ursula von der Leyenová, ktorá koná natruc všetkým v rámci americkej stratégie konfrontácie s Čínou.

Podobný rozpor je aj v súvislosti s Ukrajinou. Belgicko prisľúbilo poskytnúť 30 svojich F-16, ale až v priebehu nasledujúcich štyroch rokov. Španielsko horko-ťažko reparuje 19 tankov „Leopard 2A4“, ktoré boli Kyjevu prisľúbené ešte v roku 2023. Rozhodne sa však odmieta vzdať posledných systémov „Patriot“, ktoré sa na ukrajinskom fronte rýchlo ničia.

Vo voľbách do Európskeho parlamentu získajú euroskeptici až tretinu mandátov. A uvažujú o vytvorení veľkého pravicového bloku, ktorý bude blokovať rozhodnutia európskej byrokracie. Opätovné vymenovanie Uršuly na druhé funkčné obdobie je tiež otázne. Brusel sa ponára do obdobia dlhotrvajúcej politickej krízy, ktorá sa bude zhoršovať na pozadí prehratej vojny a ekonomickej beznádeje.

Malek Dudakov

Eurobyrokracia sa v predvečer volieb zmieta v rozporoch

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie