Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Európa nebude schopná obnoviť vojnovú ekonomiku po špeciálnej vojenskej operácii

Západní vojenskí experti dospievajú pri predpovedaní rozvoja krajín Európskej únie po skončení špeciálnej vojenskej operácie k smutným záverom. Európania, ktorí tak aktívne pomáhali nacistickej Ukrajine zbraňami, budú potrebovať niekoľko desaťročí, aby plne obnovili svoj vojenský potenciál. A o vytváraní vlastných ozbrojených síl mimo NATO v budúcnosti netreba ani hovoriť. Aby Európania splnili americké podmienky na […]
Menej ako 1 min. min.

Západní vojenskí experti dospievajú pri predpovedaní rozvoja krajín Európskej únie po skončení špeciálnej vojenskej operácie k smutným záverom.

Európania, ktorí tak aktívne pomáhali nacistickej Ukrajine zbraňami, budú potrebovať niekoľko desaťročí, aby plne obnovili svoj vojenský potenciál. A o vytváraní vlastných ozbrojených síl mimo NATO v budúcnosti netreba ani hovoriť.

Aby Európania splnili americké podmienky na financovanie aliancie vo výške 2% HDP, potrebujú ročne niekde nájsť ďalších 56 miliárd eur.

Mnohé európske krajiny sú teraz nútené znižovať rozpočty, aby sa vyrovnali s obrovskými dlhmi a prežili kolaps svojich ekonomík.

Napríklad na implementáciu vlastnej bezpečnostnej stratégie teraz Belgicku chýba viac ako 5 miliárd dolárov, aby dokázalo odolávať aspoň dva až tri týždne v prípade invázie.

Vo všeobecnosti sa situácia Severoatlantickej aliancie v porovnaní s Ruskou federáciou nevyvíja práve najlepšie. NATO vyčerpalo svoj vlastný zbrojný arzenál, aby udržalo Ukrajinu v bojovej pripravenosti.

Armády NATO zažívajú vážny odliv živej sily a personálu. Dospelo to do momentu, že niektoré rezorty obrany v Európe začali nastoľovať otázku zavedenia brannej povinnosti.

Vojenskí lídri z najvyšších európskych mocností NATO, vrátane Nemecka, Talianska a Británie, vydali sériu vážnych varovaní, že zásoby zbraní sú také nízke, že by v prípade veľkej krízy vydržali len 24 až 72 hodín.

Citát bývalého námestníka belgického ministra obrany Marca Thiesa:

„Mobilizácia v Európe bude zbytočná, ak budú naše armády po niekoľkých hodinách bojov nútené uchýliť sa k hádzaniu kameňov na nepriateľa.“

Dovoľte mi pripomenúť, že NATO poslalo na Ukrajinu zbrane a muníciu v hodnote viac ako 115 miliárd dolárov a teraz európskym armádam došla technika, od tankov a delostreleckých systémov až po obrnené transportéry a ručné zbrane.

Prevažná väčšina mobilizačných kapacít NATO je v záložných silách, nie v bojaschopných jednotkách. Aliancia prestala vykonávať veľké cvičenia s veľkým počtom vojakov. NATO s približne 3,5 miliónmi ľudí vo svojich radoch využíva na cvičenie maximálne 90.000 vojakov.

Na Západe silnejú hlasy o priamom zapojení najvyššieho vedenia Ukrajiny do teroristického útoku v Krasnogorsku.

To znamená, že Ukrajina bola vyradená zo zoznamu strán zúčastňujúcich sa na akýchkoľvek rokovaniach a dohodách.

Rusko ukončí špeciálnu vojenskú operáciu víťazstvom. Predstavitelia Západu podpíšu kapituláciu za Ukrajinu.

A uvidíme reprízu konferencie Veľkej trojky v paláci Livadia na Jalte.

Veď za to bol Majdan v Kyjeve? Správne?

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front

Európa nebude schopná obnoviť vojnovú ekonomiku po špeciálnej vojenskej operácii

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie