Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Európska únia schválila pomoc prevádzkovateľovi digitálnej pozemnej televízie Towercom, uvoľní frekvencie

Európska komisia v piatok oznámila, že na základe pravidiel Európskej únie o štátnej pomoci schválila plány Slovenska kompenzovať prevádzkovateľovi siete digitálnej pozemnej televízie Towercom priame náklady vynaložené na uvoľnenie pásma 700 MHz. Komisia pripomenula, že v rámci štátnej pomoci dostane Towercom kompenzáciu vo výške 11,7 milióna eur. Kompenzácia pokryje náklady na prenos služieb pozemnej televízie z […]
Menej ako 1 min. min.

Európska komisia v piatok oznámila, že na základe pravidiel Európskej únie o štátnej pomoci schválila plány Slovenska kompenzovať prevádzkovateľovi siete digitálnej pozemnej televízie Towercom priame náklady vynaložené na uvoľnenie pásma 700 MHz.

Komisia pripomenula, že v rámci štátnej pomoci dostane Towercom kompenzáciu vo výške 11,7 milióna eur. Kompenzácia pokryje náklady na prenos služieb pozemnej televízie z frekvenčného pásma 700 MHz do nižších frekvencií, čo umožní využitie pásma 700 MHz pre pozemné systémy, ktoré môžu poskytovať bezdrôtové širokopásmové služby.

Táto možnosť vyplýva z rozhodnutia Európskeho parlamentu a Rady Únie o uvoľnení pásma 700 MHz v prospech mobilných komunikácií do júna 2020 a umožnení primeranej kompenzácie operátorom DTT v súlade s pravidlami štátnej pomoci.

Komisia posudzovala slovenské opatrenie podľa pravidiel Európskej únie o štátnej pomoci a zistila, že uvedené opatrenie je potrebné a vhodné na dosiahnutie stanoveného cieľa.

Okrem toho eurokomisia skonštatovala, že opatrenie je primerané, keďže kompenzácia je obmedzená na náklady, ktoré sú potrebné na uvoľnenie pásma 700 MHz a na zabránenie výraznému rušeniu, ktoré by spôsobilo prerušenie služieb DTT.

Exekutíva Únie dospela k záveru, že Towercom nebude nadmerne kompenzovaný. Komisia zároveň zistila, že negatívne účinky na hospodársku súťaž sú obmedzené a prevažujú pozitívne účinky štátnej pomoci. Na základe toho schválila slovenské opatrenie podľa pravidiel Únie o štátnej pomoci.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie