Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Európska únia uvalila sankcie na deväť subjektov z KĽDR, aj za podporu ruskej vojny

Európska únia uvalila sankcie na ďalších šesť jednotlivcov a tri subjekty, ktoré boli zapojené do aktivít Severnej Kórey súvisiacich s nelegálnymi zbrojnými programami a podporou ruskej agresie proti Ukrajine. Informovala o tom dnes Rada EÚ, ktorá zastupuje členské štáty. Dotknuté subjekty budú mať zmrazené účty a platí aj zákaz poskytovať osobám na zozname akékoľvek “finančné […]
Menej ako 1 min. min.

Európska únia uvalila sankcie na ďalších šesť jednotlivcov a tri subjekty, ktoré boli zapojené do aktivít Severnej Kórey súvisiacich s nelegálnymi zbrojnými programami a podporou ruskej agresie proti Ukrajine. Informovala o tom dnes Rada EÚ, ktorá zastupuje členské štáty.

Dotknuté subjekty budú mať zmrazené účty a platí aj zákaz poskytovať osobám na zozname akékoľvek “finančné prostriedky či ekonomické zdroje, priamo alebo nepriamo”, uvádza sa v tlačovom vyhlásení. Na uvedené osoby sa tiež bude vzťahovať zákaz cestovania do Európskej únie.

Európska je podľa vyhlásenia odhodlaná zabrániť prílivu komponentov, financií a informácií, ktoré by KĽDR mohla využiť na podporu rozvoja svojich jadrových programov, programov zbraní hromadného ničenia a balistických rakiet.

Putin sa chystá do Severnej Kórey, návšteva sa uskutoční v “dohľadnej budúcnosti”

“EÚ naliehavo vyzýva KĽDR, aby prestala s destabilizačnými akciami, plnila svoje záväzky podľa medzinárodného práva a obnovila dialóg s príslušnými stranami,” dodáva Rada EÚ.

Od 1. januára do 30. mája tohto roku odpálila Severná Kórea najmenej 22 balistických rakiet. Európska únia za takéto aktivity krajinu opakovane odsúdila a vyzvala Pchjongjang, aby všetky podobné kroky, ktoré podkopávajú medzinárodný mier a bezpečnosť, ukončil.

Únijní prezidenti a premiéri na summite vlani v decembri tiež odsúdili pokračujúcu podporu, ktorú KĽDR, ale aj Bielorusko a Irán poskytujú ruskej vojne proti Ukrajine. V záveroch z marcového summitu Európska rada vyzvala na prípravu ďalších sankcií proti týmto krajinám.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie