Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Európski konzervatívci a reformisti oznámili prijatie nových členov, stali sa treťou najsilnejšou frakciou

Európski konzervatívci a reformisti (ECR), politická skupina v Európskom parlamente (EP), oznámili v stredu prijatie 11 nových členov. V súčasnosti sa tak stali treťou najsilnejšou frakciou v novovznikajúcom europarlamente. Informuje o tom portál Politico.eu. ECR tvoria najmä euroskeptické pravicové strany, medzi ktoré patrí aj strana talianskej premiérky Giorgie Meloniovej. V súčasnosti tak má ECR 83 […]
Menej ako 1 min. min.

Európski konzervatívci a reformisti (ECR), politická skupina v Európskom parlamente (EP), oznámili v stredu prijatie 11 nových členov. V súčasnosti sa tak stali treťou najsilnejšou frakciou v novovznikajúcom europarlamente. Informuje o tom portál Politico.eu.

ECR tvoria najmä euroskeptické pravicové strany, medzi ktoré patrí aj strana talianskej premiérky Giorgie Meloniovej. V súčasnosti tak má ECR 83 členov, vyplýva z vyhlásenia. Medzi novými členmi sú napríklad piati politici rumunskej pravicovej strany AUR či Marion Maréchalová, neter Marine Le Penovej.

Uzavreté stretnutie na 25. poschodí: V Bruseli rokovali ultrapravicové špičky Európy, Salvini hlása revolúciu

Európski konzervatívci tak predbehli liberálnu Obnovme Európu (RE), ktorá je súčasťou súčasnej vládnucej koalície v EP s Európskou ľudovou stranou (EPP) a Socialistami a demokratmi (S&D). RE má aktuálne 80 členov, avšak údajne rokuje s piatimi novozvolenými europoslancami, ktorých prijatie by mala oznámiť už vo štvrtok ráno, píše portál.

ECR sa označuje za “konštruktívnu stredopravicovú silu” a zahŕňa politikov od demokratickej pravice, ako je Občianska demokratická strana českého premiéra Petra Fialu, až po krajnú pravicu v politickom spektre EÚ, ako je strana Vox v Španielsku.

ECR bola naposledy treťou najväčšou politickou skupinou v EP po eurovoľbách v roku 2014, keď jej rady rozšírili britskí konzervatívci. Narastajúca sila ECR môže byť pre najsilnejšiu frakciu EPP čoraz väčším lákadlom pre spoluprácu. Viacerí ľavicoví politici ľudovcov to sledujú s obavami, uviedlo Politico.eu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie