Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Euroskeptik Farage bude kandidovať v britských parlamentných voľbách. Nemôžem sklamať milióny, tvrdí

Nigel Farage nakoniec bude kandidovať v júlových voľbách do britského parlamentu, hoci to pôvodne vylúčil. Informoval o tom v pondelok na tlačovej konferencii s tým, že kandidovať bude za protiimigračnú stranu Reform UK. TASR sa odvoláva na agentúru AFP. Farage si svoje rozhodnutie rozmyslel, pretože “nemôžem sklamať tie milióny ľudí”, ktorí ho podporovali v predchádzajúcich […]
Menej ako 1 min. min.

Nigel Farage nakoniec bude kandidovať v júlových voľbách do britského parlamentu, hoci to pôvodne vylúčil. Informoval o tom v pondelok na tlačovej konferencii s tým, že kandidovať bude za protiimigračnú stranu Reform UK. TASR sa odvoláva na agentúru AFP.

Farage si svoje rozhodnutie rozmyslel, pretože “nemôžem sklamať tie milióny ľudí”, ktorí ho podporovali v predchádzajúcich voľbách a referendách.

Tento krok zvyšuje tlak na premiéra Rishiho Sunaka, ktorého slabnúci konzervatívci si nemôžu dovoliť stratu hlasov na pravej strane spektra. Reformnej strane predpovedajú prieskumy 11-percentný volebný výsledok, ktorý by v prípade potvrdenia pri volebných urnách mohol rozdeliť pravicové hlasy a pripraviť konzervatívcov o kľúčové kreslá potrebné na opätovné víťazstvo vo voľbách.

“Skutočne verím, že môžeme získať viac hlasov ako Konzervatívna strana. Sú na pokraji totálneho kolapsu,” uviedol 60-ročný euroskeptik. Ako však dodal, hlasy chce zobrať aj Labouristickej strane, hoci pripustil jej volebné víťazstvo.

Farage patril k iniciátorom vystúpenia Británie z EÚ a neuspel pri svojich predchádzajúcich siedmich pokusoch stať sa poslancom britského parlamentu. V minulosti bol poslancom Európskeho parlamentu v Bruseli.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie