Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Eurovoľby 2024: Definitívne výsledky sa zverejnia v nedeľu po 23. hodine

Definitívne výsledky volieb do Európskeho parlamentu na území Slovenska budú zverejnené na volebnom portáli volbysr.sk v nedeľu 9. júna po 23.00 hod. Informoval o tom Štatistický úrad. Elektronickú sumarizáciu zabezpečí vyše 700 pracovníkov Štatistického úradu prostredníctvom 50 odborných sumarizačných útvarov. V zmysle slovenskej a európskej legislatívy nie je pri eurovoľbách možné poskytovať priebežné výsledky. “Zatiaľ, […]
Menej ako 1 min. min.

Definitívne výsledky volieb do Európskeho parlamentu na území Slovenska budú zverejnené na volebnom portáli volbysr.sk v nedeľu 9. júna po 23.00 hod. Informoval o tom Štatistický úrad.

Elektronickú sumarizáciu zabezpečí vyše 700 pracovníkov Štatistického úradu prostredníctvom 50 odborných sumarizačných útvarov.

V zmysle slovenskej a európskej legislatívy nie je pri eurovoľbách možné poskytovať priebežné výsledky.

“Zatiaľ, čo sa v nedeľu ešte volí vo viacerých štátoch EÚ, my na Slovensku už budeme mať zosumarizované výsledky do definitívnej podoby. Preto v prvom možnom termíne, v nedeľu po 23. hodine, zverejníme už definitívne výsledky za SR v podrobných štruktúrach,” uviedol predseda Štatistického úradu SR Martin Nemky.

Definitívne výsledky štatistický úrad zverejňuje vždy po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Definitívne výsledky volieb budú zverejnené až do úrovne 5930 volebných okrskov s možnosťou ich stiahnutia v rôznych formátoch. Volebný portál Štatistického úradu SR je jediný oficiálny úradný zdroj výsledkov všetkých typov volieb realizovaných v SR.

Volebným komisiám bude pomáhať pri sumarizovaní výsledkov Integrovaný volebný informačný systém (IVIS), v ktorom sa spracujú elektronicky výsledky zo všetkých 5930 volebných miestností a tiež zápisnice 49 okresných volebných komisií. V 50 sumarizačných útvaroch sa spracujú výsledky hlasovania z takmer 6000 okrskov. Najviac zápisníc spracuje sumarizačné pracovisko v Bratislave z 352 okrskov.

Obyvatelia Slovenska si budú voliť svojich zástupcov do europarlamentu piatykrát. Voľby do EP sa budú na Slovensku konať v sobotu.

Kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie