Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Evropská komise odmítla Wildersův plán na odstoupení od migračního paktu EU

Evropská komise se ohradila proti plánům nové Nizozemské koaliční vlády odstoupit od migračního paktu EU. Předseda Strany pro svobodu (PVV) Geert Wilders, největší strany v Nizozemském parlamentu, ve čtvrtečním projevu v Haagu oznámil, že nová pravicová vláda, na níž se dohodli čtyři koaliční partneři, bude usilovat o vymanění země z područí Bruselu v otázkách týkajících […]
Menej ako 1 min. min.

Evropská komise se ohradila proti plánům nové Nizozemské koaliční vlády odstoupit od migračního paktu EU.

Předseda Strany pro svobodu (PVV) Geert Wilders, největší strany v Nizozemském parlamentu, ve čtvrtečním projevu v Haagu oznámil, že nová pravicová vláda, na níž se dohodli čtyři koaliční partneři, bude usilovat o vymanění země z područí Bruselu v otázkách týkajících se azylu a migrace.

„Hodně se toho změní. Bude přijat krizový azylový zákon. Budou existovat hraniční kontroly. Bude zákaz upřednostňování sociálního bydlení pro držitele statusu,“ řekl Wilders Nizozemskému tisku.

Poté naznačil, že Nizozemsko je proti migračnímu paktu EU, a slíbil, že bude „bojovat za výjimku v oblasti azylu v Evropské unii.“

Evropské komisi však stačilo jen několik hodin, aby tyto plány utlumila a dala najevo, že hodlá zajistit, aby všechny členské státy dodržovaly nová pravidla.

„Máme nový pakt o migraci a azylu, který byl odhlasován a potvrzen, a proto musí být uplatňován,“ uvedl mluvčí Evropské komise Eric Mamer na tiskovém brífinku v Bruselu.

„Tato legislativa bude uplatňována a Komise bude hrát svou roli při zajišťování toho, aby tomu tak bylo,“ dodal.

Odstupující liberální vláda v Nizozemsku hlasovala pro pakt o azylu, který v úterý přijala Evropská rada kvalifikovanou většinou. Proti paktu se v plném rozsahu postavilo pouze Maďarsko a Polsko, zatímco Česko, Rakousko a Slovensko hlasovaly proti jednotlivým nařízením v rámci legislativy.

V rámci nového systému budou členské státy EU povinny přijmout stanovený počet migrantů, přičemž kvótu každoročně stanoví Brusel. Při nesplnění těchto požadavků budou členské státy pokutovány částkou 20 000 eur za každého odmítnutého jednotlivce.

Wilders je dlouhodobým kritikem liberálního přístupu Západní Evropy k masové imigraci a již desítky let vede kampaň za zpřísnění hraničních kontrol. Vzhledem k tomu, že veřejné mínění v celém Nizozemsku se nyní shoduje s hodnotami jeho strany a voliči vynesli PVV k moci, je Wilders i nadále odhodlán prosazovat to, co označil za „nejpřísnější azylovou politiku v historii“ Nizozemska.

Nová Nizozemská koalice může najít spojence ve Višegrádských zemích, které všechny vyjádřily alespoň částečný nesouhlas s těmito plány.

Po jejich přijetí Maďarský ministr financí Mihály Varga během návštěvy hlavního města EU de facto novinářům řekl, že Budapešť nebude na tuto hru přistupovat.

„Maďarsko nesouhlasí se zavedením migračních kvót,“ řekl Varga.

„Zvláště škodlivé a nerozumné je, že na základě ustanovení nového azylového balíčku EU musí země, které nejsou ochotny přijmout migranty na své území podle povinných kvót, zaplatit pokutu 20 000 eur za každého migranta.“

Nová levicově-liberální vláda v Polsku rovněž zopakovala svůj záměr odmítnout migrační kvóty, přičemž premiér Donald Tusk v úterý novinářům řekl, že Polsko „bude beneficientem migračního paktu.“

„Nebudeme za nic platit, nebudeme muset přijímat žádné migranty z jiných zemí. EU nám nebude vnucovat žádné kvóty na migranty,“ prohlásil.

Polští konzervativci jsou však k Tuskovým skutečným záměrům skeptičtí, domnívají se, že si s opozicí jen plácá a myslí si, že se nakonec podřídí.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Evropská komise odmítla Wildersův plán na odstoupení od migračního paktu EU first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie