Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Existuje „Mesto bohov“ s podivnými mechanizmami?

Čo povedal spravodajský dôstojník Jakov Blumkin vedeniu ZSSR o tibetskom podzemí. Tibetská náhorná plošina vždy vzbudzovala záujem medzi vedcami, cestovateľmi a bádateľmi. Od začiatku 20. storočia Veľká Británia a Rusko venovali značnú pozornosť Tibetu. Británia The post Existuje „Mesto bohov“ s podivnými mechanizmami? appeared first on OZ Biosféra. Čo povedal spravodajský dôstojník Jakov Blumkin vedeniu ZSSR […]
Menej ako 1 min. min.

Čo povedal spravodajský dôstojník Jakov Blumkin vedeniu ZSSR o tibetskom podzemí.

Tibetská náhorná plošina vždy vzbudzovala záujem medzi vedcami, cestovateľmi a bádateľmi. Od začiatku 20. storočia Veľká Británia a Rusko venovali značnú pozornosť Tibetu. Británia považovala vysočiny za základňu, cez ktorú mohli preniknúť do Číny. Rusko sa tomu snažilo zamedziť.

Nakoniec sa rozhodlo, že Tibet zostane pod kontrolou čínskej ríše Qing. S pádom impéria, ktoré založil Aixin Gyoro z Mandžuska v roku 1912, 13. dalajláma vyhlásil Tibet za nezávislý štát. Ale už v roku 1917, na pozadí Veľkej ruskej revolúcie, Anglicko prevzalo Tibet pod svoj politický vplyv. Samozvaná republika nedokázala odolať sile britských okupantov. Po vyriešení vnútorných rozporov začala nová vláda Sovietov pomáhať Tibetu dosiahnutím niektorých dohôd, napríklad o dodávkach zbraní.

V snahe znovu získať nezávislosť sa dalajláma rozhodol zaujať spojencov tajnými materiálmi, ktoré boli uložené v Lhase. Aby naznačil hodnotu krajiny, ukázal 13. dalajláma Rusom podzemné kobky, v ktorých boli uložené mechanizmy, o ktorých na Zemi nebolo nikdy počuť. To bolo zaujímavé pre sovietske Rusko. Keďže zväzový štát vedel, že v týchto krajinách existuje určité „mesto bohov“, poverili muža, ktorý zostúpil do „siení“, bol to Jakov Blumkin.

Jakov Grigorievič Blumkin bol pozoruhodnou a veľmi významnou osobnosťou. Vo veku 25 – 27 rokov cestoval po celom „východnom fronte“ (Čína, Tibet a India) za účelom prieskumu. Na jeseň 1925 v rámci ďalšej špeciálnej misie odišiel na príkaz predsedu OGPU súdruha Felixa Dzeržinského do Lhasy. Skupina 10 ľudí pod vedením Jakova Blumkina mala 2 ciele:

Mali zistiť presné súradnice „Mesta bohov“. Cieľ zistiť, či existuje alebo nie, v úlohe nebol. Pretože jeho existenciu napokon sovietske vedenie nespochybňovalo. Blumkin mal za úlohu organizovať aj revolučnú propagandu. Ale podľa Jakobových ďalších poznámok nebola v Tibete žiadna reakcia na revolučné nálady.

Pôvodným cieľom bolo nájsť chodníky vedúce do „Mesta bohov“. Keďže v sovietskom Rusku verili, že obsahuje technológie na vytváranie silných zbraní, ktoré pozemšťania nepoznajú.

Blumkin mal spočiatku pôsobiť ako mongolský láma – učiteľ, guru. Ale hneď v prvých hodinách svojho pobytu v Lhase bol odhalený. O zatknutí sa však nehovorilo, keďže Jakov Grigorievič mal k dispozícii mandát podpísaný samotným Dzeržinským. Felix Edmundovič sa v ňom obrátil na hlavu Tibetu so žiadosťou, aby prijal svojho „vyslanca“, keďže on sám na toto stretnutie čakal 3 mesiace, no nemohol doraziť.

Podľa Blumkinovej správy sa v Lhase stretol s 13. dalajlámom. Bol srdečne prijatý, pretože dokument podpísaný Dzeržinským tu bol vnímaný ako dobré znamenie. Jakov sa stal milým hosťom, „priateľom“ poslaným z priateľskej strany. Odhalili mu niektoré tajomstvá, ktoré obyvatelia Tibetu dlho skrývali v jaskyniach a podzemí pod palácom Potala. A toto potreboval Blumkin. Koniec koncov, toto bolo „Mesto bohov“!

Autor tajných sovietsko-tibetských kroník Blumkin napísal, že po tom, čo prešiel špeciálnou procedúrou a sľúbil dalajlámovi dodávku zbraní, ho 13 mníchov odprevadilo do podzemia. Nikdy nevidel niečo také, čo tam bolo. Bol to obrovský labyrint s dverami, ktoré sa nedali otvoriť. Iba mnísi poznali všetky tajomstvá tibetského „metra“, ale bežný človek by nebol schopný prejsť sto metrov hlboko bez znalosti mechanizmu, ktorý zámky zamyká a odomyká.

Hlboko v podzemí je nekonečný komplexný systém labyrintov s „tajnými“ dverami. Na ich otvorenie musí každý mních stáť na určitom mieste a potom, po postupných zvolaniach, stiahnuť kovový kruh s reťazami visiacimi zo stropu. Tam, na vrchu, priamo vo vnútri hory, sú ukryté obrie mechanizmy, pomocou ktorých sa dvere otvárajú a zatvárajú. Celkovo je v tajnej podzemnej miestnosti 13 dverí. Blumkin poznamenal, že keby bolo menej mníchov, neboli by schopní otvoriť priechod. Áno, 13 dverí, 13 mníchov. Symbolické čísla sú tam všade prítomné.

Blumkin napísal, že napriek súhlasu 13. dalajlámu ho nepreviedli po celom labyrinte. Bolo jasné, že obsahuje posvätné, tajné znalosti. Blumkinovi ukázali dve miestnosti z podzemnej časti paláca. V prvej hale bezpečnostný dôstojník objavil istý stroj, na ktorom bolo vyryté meno „Vadžra“. Na pohľad to boli obrie kliešte vyrobené z pre neho neznámeho materiálu. Podľa mníchov mechanizmus zostrojili starovekí ľudia v 8. – 10. tisícročí pred Kristom. Starovekí obyvatelia týchto miest pomocou podivného nástroja menili zlato na prach, teplota počas procesu „drvenia“ dosiahla 6 – 7 tisíc stupňov. Mnísi si výslednú látku pridávali do jedla. Podľa legendy im tento rituál predĺžil život o stovky rokov.

Keď Blumkin vstúpil do druhej a poslednej z miestností, ktoré mu boli povolené navštíviť, uvidel artefakty starovekých civilizácií, celkovo ich bolo päť. Presne rovnaký počet posvätných predmetov patriacich „Mestu bohov“ je uvedený v legendách a mýtoch. Tvrdí to množstvo mystikov.

V tejto miestnosti bolo Jakovovi Grigorievičovi povedané, že na planéte čoskoro vypukne séria globálnych prírodných katastrof, ktoré zničia celú civilizáciu z povrchu zemského. Dôvodom „súdnych dní“ bude prechod nebeského telesa v blízkosti zelenej planéty, v tomto prípade asi hovorili o planéte Nibiru.

Podľa výpočtov mníchov podzemného mesta sa k nám Nibiru priblíži v druhej dekáde 20. storočia. Medzi najglobálnejšie zmeny sa očakáva potopa a zmena zemských pólov. Zmenia svoju polohu: severný pól sa presunie na územie Severnej Ameriky, južný pól sa plynule presunie za severný pól. Tu sa poznámka končí. Podarilo sa objasniť niektoré otázky, no vytvorila ešte viac tajomstiev týkajúcich sa „Mesta bohov“.

Jakovovi Grigorievičovi sa podarilo splniť svoju úlohu, ktorú mu zverili sovietske úrady, napriek tomu, že ho hneď v prvý deň v Lhase objavili. Ocitol sa v starobylom meste a podarilo sa mu zistiť a zakresliť jeho súradnice do mapy. Následne museli iní spravodajskí dôstojníci začať študovať podzemné priestory a mechanizmy. Sám Blumkin sa vrátil do sovietskeho Ruska a treba povedať, že jeho osud, ako aj všetkých ostatných, ktorí toho vedeli príliš veľa, sa ukázal byť nezávideniahodný.

Na splnenie tejto špeciálnej úlohy dostal Blumkin 100 tisíc zlatých rubľov v kráľovských minciach. Blumkin mal právo podpisovať dohody týkajúce sa dodávok zbraní a zlata. Práve táto okolnosť sa stala hlavným argumentom, vďaka ktorému objavil podzemné mesto a benevolenciu dalajlámu XIII. Samotný Jakov Grigorievič sa potom stal slávnou postavou v radoch špeciálnych služieb.

Informácie obsiahnuté v správe o „Meste bohov“ sa dozvedeli nemecké a japonské úrady počas niekoľkých Blumkinových ciest do zahraničia v roku 1929. Potom sa Jakov Grigorievič pokúsil so svojou partnerkou uniknúť zo Sovietskeho Zväzu..

Po príchode súdruha Savelyeva do vlasti predložil správu o informáciách o Tibete, ktoré získal v Nemecku. Presne sa zhodovali s údajmi, ktoré tvorili Blumkinov záznam. Savelyev bol vymenovaný za ďalšieho vedúceho výprav do Tibetu. Mal tiež možnosť riešiť akékoľvek problémy s orgánmi spojeneckej krajiny, vrátane vojensko-ekonomického charakteru.

V tom istom čase nadviazal Jakov Blumkin kontakt s Trockým, ktorý bol vyhnaný zo ZSSR. Požiadal o radu ohľadom ďalšej práce v OGPU, ktorú chcel opustiť. Trockij presvedčil svojho súdruha, aby zostal, ale stále bol zmätený, ako môže opozičník s takou silnou pozíciou zostať v radoch špeciálnych služieb. Blumkin odpovedal, že je považovaný za najlepšieho v oblasti sabotáže.

Bol zatknutý po výpovedi, ktorá odhalila jeho spojenie s Trockým. Blumkin sa pokúsil o útek, no ocitol sa vo vyšetrovacej väzbe. Po krátkom súdnom konaní dostal Jakov najprísnejší trest. Rozsudok bol vykonaný 3. novembra 1929…

Preložil: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

The post Existuje „Mesto bohov“ s podivnými mechanizmami? appeared first on OZ Biosféra.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie