Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EXMINISTER NAĎ USVEDČENÝ Z KLAMSTVA PRÁVNA ANALÝZA NEEXISTUJE Na tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky (MO SR) Igor…

EXMINISTER NAĎ USVEDČENÝ Z KLAMSTVA ❗️PRÁVNA ANALÝZA NEEXISTUJE 📍Na tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky (MO SR) Igor Melicher predostrel verejnosti fakty o tom, ako exminister Jaroslav Naď klamal o darovaní 13-tich stíhačiek MIG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub. Zároveň informoval, že po získaní všetkých potrebných dokumentov ministerstvo podáva trestné oznámenia za […]
Menej ako 1 min.

EXMINISTER NAĎ USVEDČENÝ Z KLAMSTVA ❗️PRÁVNA ANALÝZA NEEXISTUJE

📍Na tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky (MO SR) Igor Melicher predostrel verejnosti fakty o tom, ako exminister Jaroslav Naď klamal o darovaní 13-tich stíhačiek MIG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub. Zároveň informoval, že po získaní všetkých potrebných dokumentov ministerstvo podáva trestné oznámenia za viacero porušení zákonov.

➡️ „Z klamstva sa exminister Naď usvedčil sám, o čom svedčia viaceré výroky z jeho tlačových konferencií či výstupov v médiách. Na ministerstve sa žiadna právna analýza o darovaní obrannej techniky nenašla a keďže máme dôvodné podozrenie z porušenia viacerých zákonov, nezostáva nám nič iné, len podať viaceré trestné oznámenia,“ vysvetlil štátny tajomník MO SR Igor Melicher.

📍Dve porušenia zákonov sa týkajú samotného odovzdania stíhačiek MIG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub. Vláda v demisi s vyslovenou nedôverou nemala oprávnenie darovať systémy protivzdušnej obrany, súkromného majetku cudzích štátov, rovnako, ako nemal právo bývalý minister obrany klamať v úradnom dokumente. Odovzdanie protivzdušnej obrany do zahraničia môže byť navyše aj zásadnou otázkou zahraničnej politiky, a preto jej darovanie nemuselo byť v súlade s Ústavou SR.

#MOSR #OSSR #VyvraciameKlamstva






Zdroj: Ministerstvo obrany SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie