Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Expert: KLDR potřebuje u zbraní pomoc od Ruska. Její raketu naváděl systém z dětské hračky

Jednání ruského prezidenta Vladimira Putina se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem je podle Břízy důkazem toho, že Putin už nemá s kým jednat. „On by samozřejmě raději jednal s americkým prezidentem, francouzským prezidentem nebo britským premiérem, ale protože je ostrakizován, nezbývá mu než jednat i s takovým diktátorem,“ vysvětlil expert. ČTĚTE TAKÉ: Válka nutí Rusko řešit letitou […]
Menej ako 1 min. min.

Jednání ruského prezidenta Vladimira Putina se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem je podle Břízy důkazem toho, že Putin už nemá s kým jednat. „On by samozřejmě raději jednal s americkým prezidentem, francouzským prezidentem nebo britským premiérem, ale protože je ostrakizován, nezbývá mu než jednat i s takovým diktátorem,“ vysvětlil expert.

ČTĚTE TAKÉ: Válka nutí Rusko řešit letitou korupci. Putin sráží hlavy na vysokých postech, uvádí analýza

Dodal však, že KLDR je pro Rusko důležitým spojencem. „Každý měsíc odtud proudí do Ruska velkorážová munice a balistické rakety. To je zásadní příspěvek, kterým Severní Korea ruské válce na Ukrajině přispívá,“ sdělil Bříza.

Zároveň však upozornil na „diskutabilní kvalitu“ dodávaných zbraní: „Opravdu velká část té velkorážové munice buď nevybuchne nebo vybuchne předčasně. A podobně je tomu i u balistických raket. U nich si Severní Korea slibuje příspěvek Ruské federace v tom, že jí v určitých aspektech pomůže tyto chybné zbraňové systémy zlepšit a do budoucna vyřešit.“

Bříza v tomto kontextu zmínil případ severokorejské rakety, která dopadla na ukrajinské území. „Poté, co byla demontována, bylo zjištěno, že ten systém navádění pochází z nějaké dětské hračky,“ poznamenal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Návrat dětí a bezpečné přístavy i elektrárny. Na čem se státy (ne)shodly na summitu o Ukrajině

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie