Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Expert: Největší škody na silnicích způsobují nejmladší řidiči. Popsal i „nehodovou“ inflaci

„Obecně platí, že největší riziko způsobení dopravní nehody je u nejmladších řidičů. Takzvaná škodní frekvence, která představuje podíl vzniklých pojistných událostí na počet pojištěných vozidel, vychází v jejich případě až na 20 procent,“ objasnil Jedlička. K TÉMATU: Ceny jako na pouti. Za pár minut jízdy po dálnici řidiči v Česku zaplatí 200 korun Každý pátý klient […]
Menej ako 1 min. min.

„Obecně platí, že největší riziko způsobení dopravní nehody je u nejmladších řidičů. Takzvaná škodní frekvence, která představuje podíl vzniklých pojistných událostí na počet pojištěných vozidel, vychází v jejich případě až na 20 procent,“ objasnil Jedlička.

K TÉMATU: Ceny jako na pouti. Za pár minut jízdy po dálnici řidiči v Česku zaplatí 200 korun

Každý pátý klient této věkové kategorie tak způsobí nehodu. „S postupným získáváním zkušeností riziko klesá, ovšem od šedesáti let začíná znovu stoupat,“ zdůraznil odborník v pořadu Nový den.

Jedlička zmínil i „škodní“ inflaci, jež souvisí s modernizací vozidel. „Některé novější systémy mohou zabránit nehodám, ale pokud k havárii dojde, je oprava či výměna náhradních dílů mnohem dražší. Jedná se například o nárazník, v němž jsou umístěny senzory,“ vysvětlil ve vysílání CNN Prima NEWS.

Pojem se týká také škod na zdraví. „Roli hraje inflace spojená s navyšováním mezd. Celá řada pojistných nároků, třeba bolestného nebo v otázce ztížení společenského uplatnění, se odvíjí od nárůstu průměrné hrubé mzdy. Podobně se navyšují nároky na náklady na léčení nebo ztrátu výdělku,“ poznamenal Jedlička.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vážná nehoda auta s motorkou na D10 u Prahy. Řidiči, kteří si havárii fotili, dostali pokutu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie