Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Expresný kondicionér na rebarboru. Iba jedna ingrediencia a voda

27.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jane McLoughlin). Čoraz viac ľudí sa rozhoduje pestovať rebarboru v záhrade. Oplatí sa ju pestovať, pretože je ideálnym doplnkom koláčov a dodáva im kyselinku. Túto rastlinu tiež najčastejšie používame do džúsov, kompótov a do limonád. Ako sa staráte o rebarboru? Pozrite si najdôležitejšie pravidlá starostlivosti. Pripravte si aj expresný […]
2 min.

27.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jane McLoughlin).

Čoraz viac ľudí sa rozhoduje pestovať rebarboru v záhrade. Oplatí sa ju pestovať, pretože je ideálnym doplnkom koláčov a dodáva im kyselinku. Túto rastlinu tiež najčastejšie používame do džúsov, kompótov a do limonád. Ako sa staráte o rebarboru? Pozrite si najdôležitejšie pravidlá starostlivosti. Pripravte si aj expresný kondicionér z dvoch ingrediencií.

Čím hnojiť rebarboru? Vyrobte si domáci kondicionér.
Foto: shutterstock/Jane McLoughlin

Rebarbora je rastlina so širokým spektrom využitia. V kuchyni ju používame na jar a začiatkom leta. Najlepšie sa hodí k sladkým jedlám, hoci jej kyslá chuť dodáva jedinečný charakter aj slaným pokrmom.

Skôr ako sa rozhodnete pestovať túto rastlinu, musíte nájsť vhodné miesto na jej výsadbu. Dôležité je aj hnojenie, ale nie nevyhnutne živinami z obchodu. Tu je recept na domáce hnojivo.

Kde vysadiť rebarboru? Najdôležitejšie zásady pestovania

Rebarbora rastie najlepšie na slnečnom mieste. Nakoniec ju môžete vysadiť aj do polotieňa. Pôda musí byť úrodná, vlhká a vápenatá. Piesočnatá a zamokrená pôda je najhoršou voľbou.

Dôležitú údržbu rebarbory predstavuje jej pravidelné zalievanie počas obdobia kvitnutia. Rastlina je citlivá na nedostatok vody, preto je potrebné udržiavať substrát neustále vlhký. Zalievanie sa vykonáva skoro ráno alebo večer.

Rebarbore sa najlepšie darí na slnečnom mieste a vyžaduje pravidelnú zálievku.
Foto: shutterstock/Mariana Serdynska

Okrem toho by ste mali pravidelne odstraňovať burinu z rebarbory. Vďaka tomuto ošetreniu jej narastú nové listy a menej často ju postihujú hubové choroby.

Expresný kondicionér na rebarboru z prasličky a vody. Jednoduchý recept

Ďalšou dôležitou údržbovou činnosťou je hnojenie. Hnojenie rebarbory sa začína skoro na jar a opakuje sa v júni a auguste. Najlepšie je zvoliť hnojivo s veľkým množstvom dusíka, preto sa oplatí pripraviť si hnojivo z prasličky. Ako ho pripraviť?

Jednoducho vložte 0,5 kg prasličky do vedra alebo nádoby a zalejte ju 5 l vody. Kondicionér odložte na 24 hodín na tmavé miesto. Ak chcete dosiahnuť lepšie výsledky, necháte hnojivo z prasličky tri týždne odpočívať. Po tomto čase začne kvasiť.

Hnojivo z prasličky obsahuje veľké množstvo dusíka.
Foto: shutterstock/Martina Unbehauen

Takto pripravená výživa stimuluje rast rastliny a zároveň ju chráni pred chorobami a škodcami. Aplikujte maximálne raz za dva týždne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zalejte vodou a odložte na 24 hodín. Rebarbora tento „koktail“ miluje. Na koláč nebude potrebný žiadny cukor

Utekajte do stánku pre túto pochúťku. Sezóna tejto rastline netrvá večne, čo je škoda – je to vitamínová bomba

The post Expresný kondicionér na rebarboru. Iba jedna ingrediencia a voda appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie