Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fakty a špekulácie o stave finančných väzieb rusko-indického strategického partnerstva

Finančný rozmer rusko-indického strategického partnerstva sa kvalitatívne vyvíja v dôsledku rýchlo sa rozvíjajúcich multipolárnych procesov, ktoré vo svete rozpútal ukrajinský konflikt. Rusko a India sú desaťročiami strategickými partnermi, ktorých súčasné vzťahy sú poháňané spoločnou túžbou urýchliť procesy tri-multipolarity uprostred globálnej systémovej transformácie, o ktorej sa čitatelia môžu dozvedieť viac tu , tu a tu . Táto úloha vysvetľuje dôležitosť ich väzieb […]
Menej ako 1 min. min.

Finančný rozmer rusko-indického strategického partnerstva sa kvalitatívne vyvíja v dôsledku rýchlo sa rozvíjajúcich multipolárnych procesov, ktoré vo svete rozpútal ukrajinský konflikt.

Rusko a India sú desaťročiami strategickými partnermi, ktorých súčasné vzťahy sú poháňané spoločnou túžbou urýchliť procesy tri-multipolarity uprostred globálnej systémovej transformácie, o ktorej sa čitatelia môžu dozvedieť viac tu tu tu . Táto úloha vysvetľuje dôležitosť ich väzieb v dnešnom svete, najmä ich finančných, o ktorých sú niektoré fakty, ale veľa špekulácií. Tu sú tri relevantné správy zo začiatku tohto týždňa, ktoré budú analyzované v tomto diele:

* “ Exkluzívne: Ruská Sberbank hovorí, že obchod v Indii prekvitá napriek západným sankciám 

* „ India zvažuje „realizovateľný“ návrh Ruska na alternatívu „SWIFT 

* „ Rusko vybudovalo skrytý obchodný kanál s Indiou, úniky odhaľujú 

Prvá odhalila, že Sberbank spravovala v minulom roku 70 % obchodu Ruska s Indiou v hodnote 65 miliárd USD ( väčšinou ruského energetického exportu ) a otvorila účty v rupiách pre ruských klientov ako spôsob platby a úspory. Jej indickí zamestnanci len tento rok vzrástli o 150 % a „neexistujú žiadne obmedzenia na jej operácie“ v krajine. Dokončenie transakcií trvá len niekoľko hodín, rastúci indický export vyriešil predchádzajúci problém obrovských ruských zásob rupií a očakáva sa   viac obchodu v reálnom sektore .

Čo sa týka druhého, týkalo sa to správy Business Line citujúcej nemenované zdroje, že India vážne uvažuje o použití ruského systému na prevod finančných správ (SPFS podľa ruskej skratky). Uľahčilo by to rozšírenie používania národných mien v obchode podľa nich. Podľa vlastných slov zdroja: „Priame zúčtovanie v národných menách nielen pomôže pri dedolarizácii, ale povedie aj k lacnejším, rýchlejším a efektívnejším transakciám.“

Tretia správa je najškandalózna, pretože zahŕňa údajne uniknuté dokumenty, ktoré majú dokazovať, že India sa tajne stala hlavným zdrojom technológií dvojakého použitia pre Rusko, za ktoré sa čiastočne platí pomocou digitálnych finančných aktív. Je možné, že Rusko reinvestovalo časť svojho obrovského prebytku rupií do takýchto projektov, čo je jeho právo a právo Indie vzhľadom na ich štatút suverénnych štátov. Ak by to bola pravda, potom by sa India zaradila medzi najvýznamnejších partnerov Ruska kdekoľvek na svete.

S ohľadom na tieto tri správy možno s istotou povedať, že finančný rozmer rusko-indického strategického partnerstva sa kvalitatívne vyvíja v dôsledku rýchlo sa rozvíjajúcich multipolárnych procesov, ktoré vo svete rozpútal ukrajinský konflikt . O takýto pokrok sa usilovali už roky, ale doteraz sa im to nepodarilo, no teraz konečne doháňajú stratený čas, a to astronomickým tempom, čo hovorí o ich spoločných záujmoch v tomto smere. .

India chápe svoju podporu ruskej ekonomiky nielen ako priateľské gesto, ktoré je v súlade s jej vlastnými záujmami, ale aj ako prostriedok preventívneho odvrátenia potenciálne neprimeranej závislosti Ruska od Číny, ktorú rozvádzajú tri analýzy uvedené v úvode. . Rusko to cíti rovnako a India sa údajne ukázala ako spoľahlivejšia ako Čína, pokiaľ ide o technológiu dvojakého použitia, aspoň ak je posledná správa čo i len čiastočne pravdivá.

Vzhľadom na silu rusko-indoských finančných väzieb vrátane špekulácií, že India sa vzpiera jednostranným obmedzeniam USA na vývoz technológií s dvojakým použitím do Ruska, existuje dôvod domnievať sa, že Rusko by mohlo pokročiť v rokovaniach o výmene plynu s Iránom za dodávky do Indie. vysvetlené tu . Ak sa tak stane, potom tieto tri môžu podporiť procesy tri-multipolarity priekopníctvom vlastného pólu vplyvu, ktorý by sa mohol rozšíriť tak, aby zahŕňal Afganistan Azerbajdžan republiky Strednej Ázie .

Andrew Korybko

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie