Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Farský: Patrioti oslabují pozici Česka v EU. Názor jako z první třídy Titaniku, opáčil Knotek

Farský považuje Patrioty za uskupení, které je schopné využívat evropskou úroveň k prosazování svých vlastních zájmů. „Budou v Evropě ukazovat, jak nic nejde, nefunguje a doma za to budou získávat hlasy,“ uvedl nově zvolený europoslanec. „Ale jestli je pro ně důležitý regionální, český volební výsledek a jsou za to ochotni obětovat i kus evropské spolupráce, pak […]
Menej ako 1 min. min.

Farský považuje Patrioty za uskupení, které je schopné využívat evropskou úroveň k prosazování svých vlastních zájmů. „Budou v Evropě ukazovat, jak nic nejde, nefunguje a doma za to budou získávat hlasy,“ uvedl nově zvolený europoslanec. „Ale jestli je pro ně důležitý regionální, český volební výsledek a jsou za to ochotni obětovat i kus evropské spolupráce, pak to tak asi může být,“ uvedl Farský.

ČTĚTE TAKÉ: Sledujte speciál České zájmy v Evropě se sedmi europoslanci. Za co chtějí v EU bojovat?

S tvrzením ale nesouhlasil Ondřej Knotek. Názor z pětikoalice mu připomíná jízdu Titaniku. „Na první třídě, která ještě slaví, se tancuje, zatímco dole v podpalubí už jsou problémy,“ konstatoval europoslanec.

Patrioti jsou podle něj především evropskou frakcí. „To, že máme jiný názor na to, jak by mohla Evropa fungovat, neznamená, že jsme proti ní,“ uvedl Knotek. „Už jen to, že jste schopni vyslovit, že ten, kdo nemá stejnou vizi, je protievropský, ukazuje, že ve výsledku jste protievropští právě vy,“ rýpl si do Farského.

„Evropa stojí na spolupráci. Její síla je v solidaritě a dodržování pravidel. To je ale vlastně to, proti čemu Patrioti jsou,“ dodal Farský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hlaváček z ANO se vzdal mandátu europoslance. Vysvětluje to osobními důvody. Nahradí ho Kubín

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie