Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fastfoody na Slovensku sa musia pripraviť na konkurenciu. Prichádzajú k nám veľkí hráči

Na slovenskom trhu s rýchlym občerstvením sa chystá „zemetrasenie“. Niekoľko nových zahraničných reťazcov sa rozhodlo expandovať na Slovensko. Udomácnené etablované značky ako McDonald’s, Starbucks, KFC či Burger King tak čelia novej výzve, informujú Hospodárske noviny. Táto situácia núti existujúce sieťové reštaurácie neustále inovovať a adaptovať sa na meniace sa požiadavky trhu, ako to demonštruje napríklad […]
Menej ako 1 min. min.

Na slovenskom trhu s rýchlym občerstvením sa chystá „zemetrasenie“. Niekoľko nových zahraničných reťazcov sa rozhodlo expandovať na Slovensko. Udomácnené etablované značky ako McDonald’s, Starbucks, KFC či Burger King tak čelia novej výzve, informujú Hospodárske noviny.

Táto situácia núti existujúce sieťové reštaurácie neustále inovovať a adaptovať sa na meniace sa požiadavky trhu, ako to demonštruje napríklad Subway.

Subway, známe „ponorkovými“ sendvičmi a nespočetným množstvom prevádzok po celom svete, nedávno uzavrelo niektoré svoje pobočky v Bratislave. Konkrétne ide o reštaurácie na Hodžovom námestí a v Bory Mall. Urobili tak údajne preto, lebo fastfoody nespĺňali najnovšie štandardy, vrátane možnosti „drive-thru“.

Aké fastfoody sa chystajú na Slovensku otvoriť pobočky?

Spoločnosť Monterock International so zázemím vo viacerých investičných oblastiach, napríklad hotelierstvo, nehnuteľnosti, potravinárstvo a nápoje, získala licenciu na prevádzkovanie reťazca fastfoodov Five Guys v strednej a východnej Európe. Táto expanzia zahŕňa aj Slovensko.

Zatiaľ len u susedov

V súčasnosti už spoločnosť vlastní dve pobočky vo Viedni a plánuje ich intenzívne rozširovanie. Do roku 2028 má v pláne otvoriť množstvo ďalších reštaurácií v hlavných i väčších mestách v piatich krajinách nášho regiónu, a teda v Rakúsku, Česku, Poľsku, Maďarsku a na Slovensku.

Reťazec Five Guys je známy svojimi hamburgermi, hot-dogmi a mliečnymi koktailmi. Od svojho vzniku v roku 1986 sa rozrástol na takmer 2 000 prevádzok po celom svete.

Medzi ďalšie svetoznáme fastfoody, ktoré mieria na Slovensko, patrí Wendy’s. Americký fastfoodový reťazec, známy hamburgermi a pikantnými kuracími sendvičmi, takisto plánuje svoju expanziu do strednej a východnej Európy.

Expanzia v strednej Európe

Wendy’s je tretím najväčším fastfoodovým reťazcom na svete. Po úspešnom vstupe do Veľkej Británie v roku 2021 sa sústredí na ďalšie európske trhy. Súčasťou tejto expanzie je aj záujem o vstup na slovenský trh, ozrejmili pre portál tvnoviny.sk.

Spoločnosť sa zameriava na využitie tzv. franšízového modelu. Ten by umožnil potenciálnym partnerom otvoriť si vlastné prevádzky pod značkou Wendy’s. Momentálne má Wendy’s po celom svete asi 7 000 prevádzok.

Presná lokalita ani čas otvorenia prvých pobočiek v strednej či východnej Európe ešte neboli určené, no reťazec sa pri expanzii orientuje zvyčajne na hlavné mestá.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

The post Fastfoody na Slovensku sa musia pripraviť na konkurenciu. Prichádzajú k nám veľkí hráči appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie