Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

FBI varuje: Podvodné služby obnovy kryptomien a tipy na ochranu

V posledných rokoch sa kryptomeny stali populárnou formou investície, ale s ich rastom sa zvýšil aj počet podvodov spojených s kryptomenami. Jedným z najnovších trendov v tejto oblasti sú podvodné služby na obnovu kryptomien, ktoré sľubujú obetiam pomoc pri získaní späť ich stratených finančných prostriedkov. Tieto služby často vyžadujú vysoké poplatky vopred a sľubujú vysoké […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sa kryptomeny stali populárnou formou investície, ale s ich rastom sa zvýšil aj počet podvodov spojených s kryptomenami. Jedným z najnovších trendov v tejto oblasti sú podvodné služby na obnovu kryptomien, ktoré sľubujú obetiam pomoc pri získaní späť ich stratených finančných prostriedkov. Tieto služby často vyžadujú vysoké poplatky vopred a sľubujú vysoké výnosy bez reálnych výsledkov.

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v San Diegu nedávno zasiahol proti trom takýmto službám, zabavil ich webové stránky a varoval verejnosť pred ich praktikami. Spoločnosti MyChargeBack, Payback LTD a Claim Justice boli identifikované ako subjekty, ktoré využívajú falošné sľuby a neexistujúce spojenia s právnymi a finančnými inštitúciami na získanie dôvery a peňazí od obetí.

Podvodníci často používajú sofistikované marketingové stratégie, vrátane falošných recenzií a reklám na sociálnych sieťach, aby presvedčili obete o legitímnosti svojich služieb. Tieto praktiky môžu byť veľmi presvedčivé, a preto je dôležité, aby si ľudia boli vedomí rizík a vedeli, ako rozpoznať podvodné schémy.

Ako sa teda môžete chrániť pred podvodmi s obnovou kryptomien? Tu je niekoľko tipov:

Buďte opatrní pri reklamách na služby obnovy kryptomien. Skúmajte spoločnosť, ktorá službu ponúka, a buďte ostražití, ak spoločnosť používa nejasnú terminológiu, má minimálnu online prítomnosť alebo sľubuje schopnosť obnoviť prostriedky.

Ak vás neznáma osoba kontaktuje a tvrdí, že dokáže obnoviť ukradnuté kryptomeny, neuvolňujte žiadne finančné alebo osobné identifikačné informácie a neposielajte peniaze.

Orgány činné v trestnom konaní neúčtujú obetiam poplatok za vyšetrovanie zločinov. Ak niekto tvrdí, že má spojenie s FBI, kontaktujte terénne oddelenie FBI v San Diegu na telefónnom čísle 858-320-1800, aby ste to potvrdili.

Jednotlivci, ktorí si myslia, že mohli byť obeťou tohto typu schémy, by mali podať správu na internetovom centre pre sťažnosti na trestnú činnosť FBI na adrese ic3.gov.

Je dôležité pripomenúť, že investovanie do kryptomien nesie so sebou vysoké riziko a nikdy by sa nemalo robiť bez dôkladného výskumu a porozumenia trhu. Vždy si overte informácie a buďte skeptickí voči akýmkoľvek sľubom, ktoré znejú príliš dobre, aby boli pravdivé. V prípade pochybností je najlepšie konzultovať s odborníkom alebo dôveryhodným finančným poradcom.

Zdroj: bitcoin

Príspevok FBI varuje: Podvodné služby obnovy kryptomien a tipy na ochranu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie