Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fed a Christopher Waller: Možné Škrty Úrokových Sadzieb

V súčasnom ekonomickom prostredí sa pozornosť obracia na Federálny rezervný systém (Fed) a jeho guvernéra Christophera Wallera, ktorý naznačuje možnosť väčších úrokových škrtov. Tento krok by mohol mať významný dopad na trhy a ekonomiku ako celok. Wallerove nedávne vyhlásenia naznačujú, že Fed je pripravený konať v reakcii na súčasné ekonomické údaje, ktoré poukazujú na zmäkčovanie […]
Menej ako 1 min. min.

V súčasnom ekonomickom prostredí sa pozornosť obracia na Federálny rezervný systém (Fed) a jeho guvernéra Christophera Wallera, ktorý naznačuje možnosť väčších úrokových škrtov. Tento krok by mohol mať významný dopad na trhy a ekonomiku ako celok.

Wallerove nedávne vyhlásenia naznačujú, že Fed je pripravený konať v reakcii na súčasné ekonomické údaje, ktoré poukazujú na zmäkčovanie trhu práce a mierny hospodársky rast. Tento postoj je v súlade s augustovými údajmi o pracovných miestach, ktoré ukazujú pokračovanie trendu zmierňovania trhu práce, čo je v súlade s miernym rastom ekonomickej aktivity.

Waller zdôraznil, že ekonomika nie je v recesii a nevyhnutne nesmeruje k nej, čo naznačuje, že Fed môže zaujať proaktívny prístup k úrokovým sadzbám. S týmto vedomím môže Fed zvážiť „predsunutie“ škrtov, čo by mohlo znamenať zníženie sadzieb o 50 bázických bodov na nadchádzajúcom zasadnutí v septembri.

Tieto informácie sú v súlade s nedávnymi správami, ktoré naznačujú, že Waller podporuje zníženie úrokových sadzieb na septembrovom zasadnutí a očakáva „sériu“ škrtov v nasledujúcich mesiacoch, tiež vyjadril otvorenosť voči väčším škrtom, ak to bude potrebné.

Wallerove komentáre prichádzajú v čase, keď Fed pozorne sleduje ekonomické ukazovatele, aby posúdil vhodnú menovú politiku. Jeho „tón bol dosť“ naznačuje, že Fed je pripravený na rýchle a rozhodné kroky, ak to bude vyžadovať situácia.

Zdroj: investing

Príspevok Fed a Christopher Waller: Možné Škrty Úrokových Sadzieb je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SKSlovak