Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Federálna obchodná komisia Spojených štátov (FTC) varuje pred podvodmi

V posledných rokoch sa kryptomeny stali populárnou formou investície, ale s ich rastúcou popularitou sa zvýšil aj počet podvodov spojených s nimi. Federálna obchodná komisia Spojených štátov (FTC) nedávno vydala varovanie pred takzvanými „romantickými podvodmi“, ktoré často zahŕňajú kryptomeny. Tento typ podvodu sa vyznačuje tým, že podvodníci vytvárajú falošné romantické vzťahy online, aby získali dôveru […]
2 min.

V posledných rokoch sa kryptomeny stali populárnou formou investície, ale s ich rastúcou popularitou sa zvýšil aj počet podvodov spojených s nimi. Federálna obchodná komisia Spojených štátov (FTC) nedávno vydala varovanie pred takzvanými „romantickými podvodmi“, ktoré často zahŕňajú kryptomeny. Tento typ podvodu sa vyznačuje tým, že podvodníci vytvárajú falošné romantické vzťahy online, aby získali dôveru svojich obetí a presvedčili ich o investovaní do kryptomien, čo vedie k finančným stratám.

Podľa správy FTC, romantické podvody, známe aj ako „podvody s mäsiarstvom ošípaných“, sú zvlášť zákerné, pretože útočníci sa najprv snažia vytvoriť emocionálne puto s obeťami. Potom ich presvedčia, že sú expertmi na kryptomeny a sľubujú vysoké výnosy s malým alebo žiadnym rizikom. Samozrejme, tieto sľuby sú nepravdivé a investície často končia v rukách podvodníkov.

FTC zdôrazňuje, že všetky investície nesú určité riziko a že záruky zisku sú často klamlivé. V dôsledku toho sa odporúča, aby spotrebitelia boli opatrní a vyhýbali sa akýmkoľvek investičným poradám od ľudí, ktorých poznajú len online, najmä ak sa jedná o nové romantické záujmy.

Nedávna štúdia z Texaskej univerzity odhalila, že medzi januárom 2020 a februárom 2024 prišli ľudia o viac ako 75 miliárd dolárov v dôsledku podvodov s kryptomenami. Tieto štatistiky sú alarmujúce a poukazujú na potrebu zvýšenej ostražitosti a vzdelávania v oblasti kryptomien.

Spotrebitelia by mali byť vždy skeptickí voči akýmkoľvek investičným príležitostiam, ktoré sa zdajú príliš dobré na to, aby boli pravdivé, a mali by vyhľadať nezávislé finančné poradenstvo pred uskutočnením akýchkoľvek investícií. Je tiež dôležité, aby spotrebitelia nikdy neposielali peniaze alebo kryptomeny osobám, ktoré poznajú len online, bez ohľadu na to, aké presvedčivé môže byť ich príbeh.

V tejto digitálnej ére je nevyhnutné byť ostražitý a chrániť svoje financie pred sofistikovanými podvodníkmi, ktorí sa neustále snažia využívať nové technológie na svoj prospech. Vzdelávanie a obozretnosť sú kľúčové pre bezpečné investovanie do kryptomien a ochranu pred podvodmi.

Príspevok Federálna obchodná komisia Spojených štátov (FTC) varuje pred podvodmi je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie