Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fiala chce, aby Bartošovi pomohli s digitalizací tři ministři. Kontrola průšvihu, říká opozice

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš je od začátku prázdnin pod palbou kritiky. A to i z vládních lavic. Digitalizace stavebního řízení totiž nepracuje, jak by měla, a celá řada stavebních úřadů si neustále stěžuje na nefunkční systém. Nepříjemná situace se probírala i na posledním zasedání vlády Petra Fialy (ODS). MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kupka míří […]
Menej ako 1 min. min.

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš je od začátku prázdnin pod palbou kritiky. A to i z vládních lavic. Digitalizace stavebního řízení totiž nepracuje, jak by měla, a celá řada stavebních úřadů si neustále stěžuje na nefunkční systém. Nepříjemná situace se probírala i na posledním zasedání vlády Petra Fialy (ODS).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kupka míří za sopkou, Havlíček do hor a Fiala mluví o saku. Jak politici tráví dovolenou?

Podle informací Deníku N má trojice ministrů Bartošovi pomoci. Jejich resortů se totiž digitalizace stavebního řízení také dotýká. Podle zdroje deníku se mají další ministerstva zapojit i kvůli tomu, aby se urychlilo odstraňování problémů a zjistila se hloubka obtíží.

Sám Bartoš zapojení vládních kolegů vítá. Podle něj jde o standardní postup. „Podobných setkání jsem měl v průběhu léta několik,“ uvedl pro deník Bartoš.

S tím ale nesouhlasí opoziční politici. Podle nich jde o jasný důkaz selhání pirátského předsedy. „Zapojení několika dalších resortů do řešení problematiky digitalizace stavebního řízení, která měla dle květnových slov vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše plně a bezproblémově fungovat k 1. červenci, je od ‚standardního postupu‘ vzdáleno přibližně jako Ivan Bartoš od schopnosti upřímné sebereflexe,“ napsal například poslanec hnutí ANO Patrik Nacher.

Na Bartošův účet si přisadila i ministrova předchůdkyně a europoslankyně Klára Dostálová (ANO). „Můžeme to také chápat jako to, že pomoc je spíš kontrola toho, jak velký průšvih to je,“ uvedla Dostálová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Okamura hájí ostrou kampaň SPD. Nestrašíme, k pobodání migranty dochází každý den, říká

Podobná kolektivní pomoc ale není v rámci pětikoalice výjimečná. Podobnou situaci zažila vláda Petra Fialy už během energetické krize. Během projednávání nastavení cenových stropů například pomáhal ministru Síkelovi nynější šéf Hospodářské komory Zdeněk Zajíček (ODS). Pod jeho vedením měl dokonce vzniknout expertní tým, který kalamitu drahých energií řešil.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie