Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fiala? Smutná postavička, vzkázal Babiš k antikampani Spolu. Laciný marketing, míní Dostálová

Relativně klidný prvomájový den rozetnul na sociálních sítích rozjezd antikampaně koalice Spolu, která se zaměřila na hnutí ANO. Nejenže se jí podařilo otočit předvolební slogan „Česko, pro tebe všecko“ proti opozičním politikům, rovnou k němu na adrese ceskoprotebevsecko.cz vyrobila i webové stránky. Marketéři ANO tak musejí tuto konkrétní doménu v kampani do eurovoleb oželet. Nejtřaskavější diskuze […]
Menej ako 1 min. min.

Relativně klidný prvomájový den rozetnul na sociálních sítích rozjezd antikampaně koalice Spolu, která se zaměřila na hnutí ANO. Nejenže se jí podařilo otočit předvolební slogan „Česko, pro tebe všecko“ proti opozičním politikům, rovnou k němu na adrese ceskoprotebevsecko.cz vyrobila i webové stránky. Marketéři ANO tak musejí tuto konkrétní doménu v kampani do eurovoleb oželet.

Nejtřaskavější diskuze se ovšem nestrhla kolem doménové války, ale samotného obsahu. Politici hnutí ANO se ohradili, že by byli jakkoliv proruští, z čehož je osočuje jak zveřejněná koláž, tak stránky, na které koalice Spolu odkazovala. Ta svůj krok hájí tím, že nejsilnější opoziční uskupení šlo v několika případech Kremlu až příliš na ruku.

„Pan premiér Fiala je směšná, možná spíš už jen smutná postavička. Nechápu, jak může lhát o pozitivní kampani, když zase jen rozděluje společnost nějakými ruskými malůvkami, vlaječkami a hesly. Zneužívá jen válku na Ukrajině a vůbec ho nezajímá, že tam umírají lidé – dělá si na té tragédii kampaň a ještě se tím chlubí,“ uvedl Andrej Babiš v reakci pro CNN Prima NEWS.

Podle svých slov nebyly na stole žádné plány, ve kterých by ANO využilo doménu ceskoprotebevsecko.cz. Tu má stejně nyní pod správou ODS. A v jejích rukou zůstane až do 1. května 2025, navíc si její vlastnictví může prodloužit.

„Když mají potřebu registrovat doménu, kterou jsme použít nechtěli, tak ať si to užijí. Podstatný je ten obsah. Zatímco my máme pozitivní heslo ‚Česko, pro tebe všecko‘, tak oni jedou antikampaň, jako to dělali vždy,“ poznamenal expremiér.

Dostálová: Díky za šíření našich vizuálů

Na koláži, ve které Babiš vystupuje s ruskou vlajkou na tváři, ovšem nebyl sám. Podobného osudu se v rámci antikampaně dočkala také lídryně evropské kandidátky hnutí ANO a bývalá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. I ta se vyjádřila pro redakci CNN Prima NEWS.

„Těší nás, že koalice Spolu pomáhá šířit celkový vizuál naší kampaně. Jakým způsobem ho ale upravili, svědčí především o nich samotných. Je vidět, že mimořádně tragický konflikt na Ukrajině a celou ruskou agresi zneužívají pro vlastní PR a k lacinému marketingu,“ připomněla Dostálová: Pro nás je to naopak mimořádně vážné téma. Dělají to navíc opakovaně, dříve to byly například plakáty s Putinem.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT REPORTÁŽ: Zástupci levice se na prvního máje pokusili vzkřísit svou dřívější slávu. Marně

„Koalice Spolu tvrdí, že jejich hlavním cílem v evropských volbách je porazit hnutí ANO a Andreje Babiše, my se soustředíme na pozitivní kampaň s heslem ‚Česko, pro tebe všecko‘. Ve volbách chceme uspět hlavně proto, abychom mohli dobře hájit zájmy všech občanů České republiky,“ sdělila na závěr.

Na čtvrteční mimořádné schůzi Sněmovny požadovala předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová omluvu od Fialy za podobu antikampaně. Poslankyně hnutí STAN Barbora Urbanová nicméně připomněla, že podobné „koláže“ mají na kontě i současní opozičníci.

Ironické a smyšlené citáty nejen Fialy, ale také předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové sdílelo hnutí ANO s poznámkou „přišlo WhatsAppem“ během Babišovy prezidentské kampaně loni v lednu 2023. „Lháři a pokrytci na druhou. Dvojí metr na třetí,“ podotkla Urbanová na konto opozice.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Že se nestydíš, křičeli na májových oslavách na expremiéra Jiřího Paroubka. Na nespokojený dav musel reagovat.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie