Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fialova tisková konference? Zklamalo mě to, jen marketingová PR akce, řekla Schillerová

Systém, který kabinet po prvních varováních nastavil kvůli aktuálním povodním, podle premiéra Petra Fialy (ODS) funguje. Kabinet se v pondělí večer na mimořádném jednání zabýval financováním nutné rekonstrukce postižených oblastí, poskytováním pomoci ze zásob Správy státních hmotných rezerv (SSHR) či pomocí až dvou tisíc vojáků, uvedl Fiala na tiskové konferenci po konci zasedání. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co je stoletá […]
Menej ako 1 min. min.

Systém, který kabinet po prvních varováních nastavil kvůli aktuálním povodním, podle premiéra Petra Fialy (ODS) funguje. Kabinet se v pondělí večer na mimořádném jednání zabýval financováním nutné rekonstrukce postižených oblastí, poskytováním pomoci ze zásob Správy státních hmotných rezerv (SSHR) či pomocí až dvou tisíc vojáků, uvedl Fiala na tiskové konferenci po konci zasedání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co je stoletá voda a jak se měří? Česko v posledních letech zasáhly několikrát

Podle šéfky poslanců ANO Aleny Schillerové ale šlo jen o marketingovou PR akci, kde jsme se nedozvěděli „lautr nic“. „Zásadní informace, na které hodně lidí čekalo, je, že budou krajské a senátní volby a že bude nasazeno dva tisíce vojáků. Jinak ale nic,“ uvedla Schillerová ve vysílání CNN Prima NEWS.

Prý čekala, že se promluví o nějakých konkrétních programech. „Když bylo tornádo, druhý den jsme aktivovali programy ŽIVEL pro občany. Ty pořád běží, nebyly ukončeny. Vydávala jsem rozhodnutí, kde jsme odkládali plnění daňových povinností – byly tam konkrétní kroky. Tady jsme se dozvěděli, že vznikne pracovní skupina,“ řekla Schillerová s tím, že je zklamaná.

To, že nedošlo k posunutí krajských a senátních voleb, které se konají v pátek a sobotu, je podle ní zodpovědnost vlády. „Předpokládám, že jednali s experty. Premiér říkal, že to konzultovali v regionech. V některých částech měst si to neumím představit, lidé budou mít jiné starosti. Beru to na vědomí, vláda rozhodla, ale je to její zodpovědnost,“ sdělila Schillerová.

Fiala na tiskové konferenci ale uvedl, že pracovní skupina vypracuje funkční, pochopitelný a jednotný způsob financování obnovy území. Vláda je podle něj připravena poskytnout dostatek peněz na obnovu postižených oblastí, rozsah škod se ale podle něj upřesní teprve v nadcházejících dnech. „Nejprve musíme vidět rozsah škod, pak můžeme rozhodovat o tom, jak to budeme financovat,“ řekl premiér.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Povodně budou častější, říká expert. Zmínil katastrofální stav půdy a hlavní úkol státu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie