Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Filofof Dugin: Tento rok Západ čaká revolúcia

. Rusko, 9.jún 2024 (AM) – Západ je smrteľne zranený drak, ale stále veľmi nebezpečný. Vyhlásil to ruský filozof Alexander Dugin na zasadnutí Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF). Podľa filozofa je na správne riešenie problémov potrebný kontext, ktorý sa teraz stal “bodom obratu”.   Dugin vysvetlil, že dnes existujú dva modely usporiadania sveta: končiaci model […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 9.jún 2024 (AM) – Západ je smrteľne zranený drak, ale stále veľmi nebezpečný. Vyhlásil to ruský filozof Alexander Dugin na zasadnutí Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF). Podľa filozofa je na správne riešenie problémov potrebný kontext, ktorý sa teraz stal “bodom obratu”.

 

Dugin vysvetlil, že dnes existujú dva modely usporiadania sveta: končiaci model unipolárneho sveta a nastupujúci model multipolárneho sveta – “tieto vlny sú takmer na rovnakej úrovni”. “Končí sa niečo, čo bolo veľmi silné – hegemónia Západu. Preto pretrváva príťažlivosť Západu, pretrváva príťažlivosť Európskej únie. Tento faktor nemožno podceňovať. Je to hegemónia zapadajúceho slnka, ale stále žije. Je to zranený drak, možno smrteľne zranený, ale veľmi nebezpečný, tento drak je Západ,” povedal. Zároveň podľa Dugina vzniká unipolárny svet – Východ a Eurázia.

 

 

“Táto vlna – BRICS, naše fórum, veľké civilizácie – Čína a India, ktoré sú na našej oživujúcej sa eurázijsko-ruskej civilizácii. Je tu čoraz viac styčných bodov. Je to vzostup toho, čo by sme mohli nazvať väčším ľudstvom alebo globálnou väčšinou, ktorá sa uznáva za odlišnú, je to vzrastajúca moc. Ešte však neprekročila kritickú hranicu,” uzavrel Dugin. Dugin predtým povedal, že Západ, ktorý “rozpútal krvavý boj medzi bratskými národmi”, už vyhral, pretože sa mu podarilo rozhádať Rusko a Ukrajinu, preliať rieky krvi a vytvoriť ťažko dosiahnuteľné zlomové línie v ruskom svete. Ešte sa to však neskončilo. Ruská federácia má zatiaľ šancu poraziť najradikálnejší model Západu – unipolárny svet.

 

Tento rok Západ čaká revolúcia
Existujú dva Západy: globalistický a… ten obyčajný. Globalisti odmietajú pripustiť, že na svete existuje niekto okrem nich. Preto trvajú na tom, že neexistuje žiadny druhý Západ. Ale je.

 

My, multipolárny svet, si musíme čo najjasnejšie uvedomiť existenciu tohto Západu-2. Skladá sa z rôznych síl, ktoré nesúhlasia s ultraliberálnou globalistickou agendou elít. Existujú ľavičiari ako Sarah Wagenknechtová a jej nová strana. “Červená Sarah” (Valkýra iránsko-nemeckého pôvodu) sa stáva symbolom európskej neliberálnej ľavice.

V Taliansku je vedúcim teoretikom z rovnakého smeru Diego Fusaro, žiak marxistu a antiglobalistu Costanza Preveho.

Vo Francúzsku sú to Alain Soral, Michel Onfray, Jean-Claude Michéa, Serge Latouche a tak ďalej.

Títo ľavičiari sú hlavne nepriateľmi globálneho kapitálu, čo je otvorený kontrast k pseudoľavici, ktorú si v zárodku kúpil Soros, ktorá je hlavne pro-LGBT, proukrajinský nacizmus, pro-Gaza genocída a nekontrolovaná imigrácia a anti-Rusko a to, čo by ich kapitalistickí páni, sami liberálni nacisti, nazvali “fašizmom”.

Je tu aj pravicová zložka, ktorá je však v mnohých európskych krajinách druhou najdôležitejšou politickou silou.

Napríklad Marine Le Penová vo Francúzsku.

Alternatíva pre Nemecko posilňuje v Nemecku.

V Taliansku napriek Meloniovej liberálnemu pošmyknutiu pravá polovica spoločnosti nezmizla. Všetok pravicový populizmus je stále tu – zradili ho Salvini a Meloniová, ale aj tak je prítomný.

 

 

Hlavnou vecou na Západe-2 sú však obyčajní ľudia, ktorí nerozumejú politike nič. Jednoducho nemôžu držať krok s požiadavkami na zmenu pohlavia, násilné kastrovanie svojich malých detí, uzatváranie manželstiev s kozami, privádzanie a kŕmenie ešte väčšieho počtu migrantov a ukrajinských maniakov, ktorí nie sú schopní postarať sa o seba vrátane základnej hygieny, jesť šváby, čítať modlitby ku Grete Thunbergovej v noci a preklínať Rusov, ktorí im neurobili nič zlé. Západný muž na ulici, maloburžoázny, je hlavnou oporou nadchádzajúcej vzbury: prestáva chápať liberálne elity; Nezvratne zaostáva za zrýchľujúcou sa degeneráciou a degradáciou, ktorú od nich tieto elity požadujú.

 

Multipolárny svet musí pomôcť európskej revolúcii. Občania Západu-2 sú obyčajní ľudia, ktorí nie sú vinní z ničoho. Z demokratického hľadiska nemajú šancu zmeniť situáciu jednoducho preto, že na Západe už dlho nie je demokracia. Západ-1 nastolil priamu globalistickú liberálnu diktatúru hlavne nad Západom-2. Zostáva im len jedna vec: zvrhnúť moc uzurpátorov revolučnými prostriedkami. Toto je Agenda 2024 pre Európu. Vaša sloboda je vo vašich rukách – dodal na záver Dugin.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Filofof Dugin: Tento rok Západ čaká revolúcia appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie