Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Financovanie protokolu Zest a budúcnosť DeFi

Svet kryptomien obletela správa o úspešnom kole počiatočného financovania spoločnosti Zest Protocol, ktoré je významným míľnikom a znamená evolúciu Bitcoinu z pasívneho aktíva na aktívneho účastníka decentralizovaného finančného prostredia (DeFi). Investícia vo výške 3,5 milióna dolárov do Zest Protocol, na čele ktorej stojí spoločnosť Draper Associates s Timom Draperom, podčiarkuje rastúcu dôveru v potenciál Bitcoinu, […]
Menej ako 1 min. min.

Svet kryptomien obletela správa o úspešnom kole počiatočného financovania spoločnosti Zest Protocol, ktoré je významným míľnikom a znamená evolúciu Bitcoinu z pasívneho aktíva na aktívneho účastníka decentralizovaného finančného prostredia (DeFi). Investícia vo výške 3,5 milióna dolárov do Zest Protocol, na čele ktorej stojí spoločnosť Draper Associates s Timom Draperom, podčiarkuje rastúcu dôveru v potenciál Bitcoinu, ktorý presahuje rámec obyčajných špekulácií.

Zest Protocol, fungujúci na blockchaine Stacks, má za cieľ revolučne zmeniť spôsob využívania Bitcoinu a premeniť ho z úložiska hodnoty na výkonný nástroj na poskytovanie pôžičiek a aktivity generujúce výnosy. Tento inovatívny prístup využíva bezpečnosť a nedôveryhodnosť základnej vrstvy Bitcoinu a zároveň rozširuje jeho možnosti prostredníctvom integrácie inteligentných zmlúv – funkcie, ktorá v sieti Bitcoin tradične chýba.

Zárodočné kolo financovania, do ktorého prispeli aj spoločnosti Binance Labs, Flow Traders, Trust Machines a ďalšie významné subjekty, je dôkazom ducha spolupráce, ktorý ženie sektor DeFi vpred. Je to jasný signál, že odvetvie je pripravené prijať nevyužitý potenciál Bitcoinu a Zest Protocol je na čele tohto hnutia.

Jadrom poslania spoločnosti Zest Protocol je snaha poskytnúť držiteľom Bitcoinu „takmer natívne“ skúsenosti v priestore DeFi. Nadchádzajúca aktualizácia SBTC má túto skúsenosť vylepšiť a ponúknuť bezpečnejší a bezproblémovejší spôsob presunu Bitcoinu naprieč rôznymi vrstvami blockchainového ekosystému. Tento upgrade je kľúčový, pretože rieši jednu z hlavných obáv spojených s používaním Bitcoinu v DeFi – bezpečnosť.

Tycho Onnasch, vizionársky zakladateľ Zest Protocol, zdôraznil rozhodujúcu úlohu riešení druhej vrstvy pri rozširovaní dosahu Bitcoinu na decentralizované financie. Poukazuje na to, že vytvorenie základných DeFi primitív, ako sú napríklad pooly likvidity, nie je na prvej vrstve Bitcoinu (L1) možné. S príchodom protokolov druhej vrstvy je však pripravená nová vlna inovácií, ktorá sa prevalí cez krajinu kryptomien a odomkne nové možnosti funkčnosti Bitcoinu.

Angažovanosť Tima Drapera presahuje rámec finančnej podpory; jeho hlasná podpora využívania Bitcoinu praktickými a produktívnymi spôsobmi odráža širší posun v myslení investorov aj používateľov. Komunita sa už neuspokojuje s jednoduchým držaním BTC, ale dychtivo skúma jeho aplikácie a hľadá možnosti využitia Bitcoinu spôsobmi, ktoré prinášajú výnosy a prispievajú k rozvíjajúcemu sa ekosystému DeFi.

Keďže Zest Protocol sa vydáva na cestu s cieľom nanovo definovať úlohu Bitcoinu v digitálnej ekonomike, kolo počiatočného financovania je len začiatkom. Spolupráca skúsených investorov, inovatívnych protokolov a podpornej komunity vytvára predpoklady pre budúcnosť, v ktorej sa Bitcoin nielen oceňuje, ale aj aktívne využíva pri vytváraní decentralizovanejšieho a dostupnejšieho finančného systému pre všetkých.

Vzrušenie okolo počiatočného financovania Zest Protocol je viac než len o získanom kapitáli; je to prísľub budúcnosti, v ktorej sa naplno využije potenciál Bitcoinu a bariéry finančného začlenenia sa budú odstraňovať blok po bloku.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Financovanie protokolu Zest a budúcnosť DeFi je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie