Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Fľašu vložím do kvetináča a mám pokoj. Niekto by za to mal dostať medailu. „Tento spôsob funguje.“

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Taras Garkusha). Ako zalievate svoje rastliny? Ak ste niekedy počuli o vyváženom zalievaní, určite viete, čo máte robiť. V opačnom prípade si pozrite video a zistite, ako sa pomocou jednoduchého triku vyhnúť častému zalievaniu a neplytvať tak svojimi obľúbenými rastlinami. Ak ste niekedy počuli o vyváženom zalievaní, určite viete, […]
Menej ako 1 min. min.

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Taras Garkusha).

Ako zalievate svoje rastliny? Ak ste niekedy počuli o vyváženom zalievaní, určite viete, čo máte robiť. V opačnom prípade si pozrite video a zistite, ako sa pomocou jednoduchého triku vyhnúť častému zalievaniu a neplytvať tak svojimi obľúbenými rastlinami.

Ak ste niekedy počuli o vyváženom zalievaní, určite viete, čo máte robiť. V opačnom prípade si pozrite video
Foto: shutterstock.com/Taras Garkusha

Zalievanie rastlín je pre ich starostlivosť veľmi dôležité a ak ho robíte nesprávne, väčšina druhov začne vädnúť alebo sa u nich objaví hniloba koreňov. Našťastie existujú jednoduché triky, vďaka ktorým sa nemusíte obávať, ani keď na chvíľu zabudnete rastlinu zaliať. Pozrite sa, ako funguje jednoduchý trik s fľašou, ktorý sa pravdepodobne stane trvalou súčasťou vašej domácnosti.

Ako zalievate svoje rastliny? Dajte fľašu do kvetináča a spoliehajte sa na vyváženú zálievku

Na Instagrame @remediosencasa sa pred časom objavil jednoduchý trik s fľašou, ktorý si v okamihu získal veľký záujem internetových používateľov. Ide o vyvážené zalievanie. Prečo to robiť? Ukazuje sa, že aj keď na chvíľu zabudnete zalievať, do pôdy sa bude postupne uvoľňovať voda, ktorú rastlina prijme. Navyše ju neprelejete, čo nebude mať negatívny vplyv na jej rast a hnilobu listov alebo koreňov. Čo presne je potrebné urobiť?

Pripravte si plastovú fľašu s uzáverom a pomocou napríklad vidličky urobte do fľaše malé otvory. Potom fľašu zakopte do kvetináča vedľa rastliny viečkom nahor, pričom dávajte pozor, aby ste náhodou nepoškodili korene. Odskrutkujte uzáver, nalejte do fľaše vodu a je hotovo. V prípade potreby vodu pravidelne dopĺňajte.

Používateľov internetu potešil trik s polievaním. „Rastlinám sa darí“.

Pod videom sa objavilo množstvo komentárov od internetových používateľov, ktorým sa trik na vyvážené zalievanie páčil. Niektorí sa podelili aj o svoje vlastné metódy zalievania rastlín.

Vonku umiestnite starý hrniec s vodou. Dovnútra vložte bavlnenú niť a druhý koniec umiestnite pod zeminu vedľa rastliny. Keď ju bude potrebovať, sama si načerpá vodu.

Funguje to, ale robím len 2 otvory. Som 10 dní vonku a rastlinám sa darí.

Odporúčam urobiť len dva malé otvory. Tento spôsob funguje veľmi dobre, ale ak urobíte veľa otvorov, zakopaná fľaša sa okamžite vyprázdni. Dôrazne odporúčam.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ktoré kvety vysádzať v marci?

Jarné črepníkové kvety. Z týchto kvitnúcich rastlín sa môžete tešiť už teraz. Ľahko sa pestujú

The post Fľašu vložím do kvetináča a mám pokoj. Niekto by za to mal dostať medailu. „Tento spôsob funguje.“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie