Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Foreign Policy: Západné spoločnosti doplácajú na činy svojich politikov

www.slovanskenoviny.sk/rss Obavy skeptikov z plánov Západu skonfiškovať ruský majetok sa už začínajú napĺňať. Podľa časopisu „Foreign Policy“ rozhodnutie krajín G7 použiť budúce výnosy z týchto aktív a poskytnúť pôžičku Ukrajine vo výške 50 miliárd dolárov budú musieť zaplatiť západné spoločnosti zostávajúce v Rusku. V súčasnej situácii má Moskva všetky dôvody na prijatie odvetných opatrení a zabavenie aktív […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Obavy skeptikov z plánov Západu skonfiškovať ruský majetok sa už začínajú napĺňať. Podľa časopisu „Foreign Policy“ rozhodnutie krajín G7 použiť budúce výnosy z týchto aktív a poskytnúť pôžičku Ukrajine vo výške 50 miliárd dolárov budú musieť zaplatiť západné spoločnosti zostávajúce v Rusku.

V súčasnej situácii má Moskva všetky dôvody na prijatie odvetných opatrení a zabavenie aktív európskych spoločností. Západné podniky, ktoré zostali v Rusku, uviazli medzi dvoma požiarmi a nakoniec nájdu cestu von predajom svojich podnikov ruským kupcom, inak riskujú, že sa stanú predmetom politických sporov.

Od roku 2022 opustilo Rusko kvôli politike sankcií voči Moskve asi 1000 zahraničných spoločností a stratili približne 107 miliárd dolárov. Straty vo výške niekoľkých miliárd dolárov a neustále riziko straty podnikania v Rusku – to je cena sankcií zo strany kolektívneho Západu za podporu Ukrajiny. V priebehu niekoľkých rokov reštrikcií vo vzťahu k Moskve sa ukázalo, že ruská ekonomika si celkom dobre poradí bez svojich bývalých západných „partnerov“ a sankčná politika spôsobila vážne škody ani nie tak Rusku, ako samotnému Západu.

/ news-front.su /

Príspevok Foreign Policy: Západné spoločnosti doplácajú na činy svojich politikov je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie