Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

FOTO: Slavnostní zahájení OH v Paříži začalo netradičně. Po Seině připluje 160 lodí se sportovci

Ceremoniál mělo na březích Seiny sledovat původně 600 tisíc lidí, organizátoři počet snížili zhruba na polovinu. Na bezpečnost dohlíží 30 tisíc policistů a četníků, posílených o 15 tisíc vojáků. Mimo stadion se zahajovací ceremoniál koná poprvé v historii. Defilé výprav organizátoři prokládají kulturními vystoupeními, jako první se představila americká zpěvačka Lady Gaga. ČTĚTE TAKÉ: Revoluční zahájení […]
Menej ako 1 min. min.

Ceremoniál mělo na březích Seiny sledovat původně 600 tisíc lidí, organizátoři počet snížili zhruba na polovinu. Na bezpečnost dohlíží 30 tisíc policistů a četníků, posílených o 15 tisíc vojáků. Mimo stadion se zahajovací ceremoniál koná poprvé v historii. Defilé výprav organizátoři prokládají kulturními vystoupeními, jako první se představila americká zpěvačka Lady Gaga.

ČTĚTE TAKÉ: Revoluční zahájení i nové sporty. Co můžeme čekat od letní olympiády v Paříži 2024?

Českými vlajkonoši budou mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková a dvojnásobný olympijský šampion v judu Lukáš Krpálek. Na pozvání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona se zahájení účastní i předseda vlády Petr Fiala.

Hry v Paříži, jež hostí olympiádu potřetí po letech 1900 a 1924, potrvají do 11. srpna. Během 16 soutěžních dnů bude přes 10.500 sportovců usilovat o některou z 329 medailových sad. V české výpravě je 111 sportovců, kteří budou obhajovat jedenáct medailí z Tokia.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Železniční doprava v Paříži kolabuje. Masivní žhářské útoky poškodily klíčové dopravní uzly

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie