Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Americké zbrane dlhého doletu sú v súlade so stratégiou nemeckej vlády, tvrdí Scholz o obrannej dohode

Nemecký kancelár Olaf Scholz privítal vo štvrtok plán umožniť rozmiestnenie amerických zbraní s dlhým dosahom v jeho krajine s tým, že dokonale zapadá do bezpečnostnej stratégie vlády v Berlíne. Informujeme o tom podľa agentúry Reuters. „Toto rozhodnutie sa rodilo dlhší čas a nie je žiadnym skutočným prekvapením pre nikoho, kto sa podieľa na bezpečnostnej a […]
Moins de 1 min. min.

Nemecký kancelár Olaf Scholz privítal vo štvrtok plán umožniť rozmiestnenie amerických zbraní s dlhým dosahom v jeho krajine s tým, že dokonale zapadá do bezpečnostnej stratégie vlády v Berlíne. Informujeme o tom podľa agentúry Reuters.

„Toto rozhodnutie sa rodilo dlhší čas a nie je žiadnym skutočným prekvapením pre nikoho, kto sa podieľa na bezpečnostnej a mierovej politike,“ povedal Scholz reportérom na summite Severoatlantickej aliancie vo Washingtone.

„Koniec koncov, perfektne sa (toto rozhodnutie) hodí k bezpečnostnej stratégii nemeckej vlády,“ dodal.

USA a Nemecko v stredu v spoločnom vyhlásení vo Washingtone uviedli, že Spojené štáty posilnia ochranu partnerských krajín NATO v Európe. Za týmto účelom budú v Nemecku od roku 2026 dočasne umiestnené riadené strely typu Tomahawk a ďalšie zbrane dlhého dosahu.

V dokumente sa tiež spomínajú protilietadlové rakety SM-6 a novo vyvíjané nadzvukové zbrane, „ktoré majú výrazne väčší dosah ako súčasné pozemné systémy v Európe“.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR