Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Orbán odsúdil rastúcu úlohu NATO v konflikte na Ukrajine

www.slovanskenoviny.sk/rss Orbán označil rastúcu úlohu NATO v konflikte na Ukrajine za nezodpovednú NATO preberá čoraz aktívnejšiu úlohu v konflikte na Ukrajine, ale nerozumie všetkým rizikám, uviedol maďarský premiér Viktor Orbán v príhovore na svojej facebookovej stránke. „Podľa nás je to nebezpečné a dokonca nezodpovedné, pretože nikto nevidí, ako to skončí a kam to povedie,“ povedal. Maďarský politik […]
Moins de 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Orbán označil rastúcu úlohu NATO v konflikte na Ukrajine za nezodpovednú

NATO preberá čoraz aktívnejšiu úlohu v konflikte na Ukrajine, ale nerozumie všetkým rizikám, uviedol maďarský premiér Viktor Orbán v príhovore na svojej facebookovej stránke.

Podľa nás je to nebezpečné a dokonca nezodpovedné, pretože nikto nevidí, ako to skončí a kam to povedie,“ povedal.

Maďarský politik tiež pripomenul, že NATO vzniklo 75 rokov na ochranu členov združenia, no teraz sa vzďaľuje od pôvodných cieľov a stáva sa čoraz viac vojenskou organizáciou.

Podľa Orbána bude na aliančnom summite trvať na tom, aby sa bloku vrátil jeho „pôvodný duch“ a rozvíjali sa predovšetkým „obranné schopnosti“.

“Stále sa nezúčastníme na misii NATO na Ukrajine a plne splníme naše záväzky týkajúce sa rozvoja obranyschopnosti Maďarska,” uzavrel premiér.

Predtým Orbán povedal, že nepovažuje za pravdepodobné, že by Rusko zaútočilo na niektorú krajinu NATO, a rozhovory o „ruskej hrozbe“ označil za manéver na prípravu Európy na vojnu.

Na Západe sa v poslednom čase čoraz viac hovorí o priamom zásahu do konfliktu na Ukrajine.  Francúzsky prezident Emmanuel Macron teda povolil vyslanie armády na pomoc ozbrojeným silám Ukrajiny a teraz bývalý britský minister zahraničných vecí David Cameron označil údery na ruské územie raketami prenesenými kráľovstvom za prijateľné.

/ skspravy.sk /

Príspevok Orbán odsúdil rastúcu úlohu NATO v konflikte na Ukrajine je zobrazený ako prvý na .

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR