Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Slabý rubeľ aj veľké vládne výdavky. Inflácia v Rusku dosiahla v júni najvyššiu úroveň za 16 mesiacov

Medziročný rast inflácie v Rusku sa v júni 2024 zrýchlil a dosiahol najväčšie tempo za 16 mesiacov. Ukázali to údaje štátneho štatistického úradu Rosstat, informuje portál marketwatch. Konkrétne, medziročná miera inflácie v Rusku vzrástla v júni 2024 na 8,6 percenta z 8,3 percenta v predchádzajúcom mesiaci. Je tak najvyššia od februára 2023, od skončenia bázických efektov, teda vysokého […]
Moins de 1 min. min.

Medziročný rast inflácie v Rusku sa v júni 2024 zrýchlil a dosiahol najväčšie tempo za 16 mesiacov. Ukázali to údaje štátneho štatistického úradu Rosstat, informuje portál marketwatch.

Konkrétne, medziročná miera inflácie v Rusku vzrástla v júni 2024 na 8,6 percenta z 8,3 percenta v predchádzajúcom mesiaci. Je tak najvyššia od februára 2023, od skončenia bázických efektov, teda vysokého porovnávacieho základu, keď spotrebiteľské ceny v Rusku prudko vyskočili po jeho invázii na Ukrajinu vo februári 2022 a zavedenia západných sankcií.

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli, ťažili aj z oslabenia dolára

Júnový údaj je v súlade s varovaním centrálnej banky, že slabý rubeľ, veľké vládne výdavky a kríza pracovnej sily aj problémy s výrobnou kapacitou tlačia infláciu nahor.

Údaje Rosstat odhalili tiež, že v júni sa zrýchlil rast cien služieb (na 8,8 percenta z 8,5 percenta v máji) aj tovarov (na 8,5 percenta z 8,2 percenta), pričom inflácia v prípade potravín dosiahla 9,8 percenta.

V medzimesačnom porovnaní sa spotrebiteľské ceny v Rusku v júni zvýšili o 0,6 percenta.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR