Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Štvorica členských štátov NATO bude spoločne vyvíjať riadené strely s doletom 500 kilometrov

Štyri členské štáty NATO vo štvrtok podpísali vyhlásenie o zámere spoločne vyvíjať riadené strely s plochou dráhou letu s dosahom vyše 500 kilometrov. Francúzsko, Nemecko, Taliansko a Poľsko chcú podľa agentúry Reuters touto iniciatívou zaplniť medzeru v arzenáloch európskych štátov, ktorú podľa nich odhalila ruská invázia na Ukrajinu. Pod spoločné vyhlásenie sa podpísali ministri obrany […]
Moins de 1 min.

Štyri členské štáty NATO vo štvrtok podpísali vyhlásenie o zámere spoločne vyvíjať riadené strely s plochou dráhou letu s dosahom vyše 500 kilometrov. Francúzsko, Nemecko, Taliansko a Poľsko chcú podľa agentúry Reuters touto iniciatívou zaplniť medzeru v arzenáloch európskych štátov, ktorú podľa nich odhalila ruská invázia na Ukrajinu.

Pod spoločné vyhlásenie sa podpísali ministri obrany týchto krajín na okraj summitu Aliancie vo Washingtone. Uvádzajú v ňom, že jedným z cieľov iniciatívy sú spoločné projekty v budúcnosti zamerané na konkrétne opatrenia na „odstránenie nedostatkov, zníženie nákladov a skrátenie času realizácie“.

Európske mocnosti vyvinú strelu s dlhým doletom, nahradí aj Taurus

Nemecko, Francúzsko, a Poľsko už v priebehu júna avizovali, že si chcú začať spoločne zaobstarávať „zbrane určené na presné zásahy“ a na tento účel vymyslieť mechanizmus, ku ktorému by sa mohli pridať aj ďalšie štáty.

Okrem toho Spojené štáty tento týždeň oznámili, že posilnia ochranu partnerských krajín NATO v Európe tým, že od roku 2026 dočasne umiestnia v Nemecku riadené strely typu Tomahawk a ďalšie zbrane dlhého dosahu.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR