Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Zmiešam s vodou a vytvorím pastu. Patent na biely vankúš som sa naučila od svojej babičky

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoDuets). Pri výmene obliečok na vankúše sa často objavujú škaredé žlté škvrny na bielej výplni. Pri pohľade na špinu sa nám vôbec nechce dávať na vankúše čerstvú posteľnú bielizeň. Ako môžete účinne a lacno odstrániť nečistoty a obnoviť sviežosť svojich vankúšov? Tu je niekoľko trikov, za ktoré by sa […]
Moins de 1 min. min.

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoDuets).

Pri výmene obliečok na vankúše sa často objavujú škaredé žlté škvrny na bielej výplni. Pri pohľade na špinu sa nám vôbec nechce dávať na vankúše čerstvú posteľnú bielizeň. Ako môžete účinne a lacno odstrániť nečistoty a obnoviť sviežosť svojich vankúšov? Tu je niekoľko trikov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani mamičky a babičky.

Ako môžete účinne a lacno odstrániť nečistoty a obnoviť sviežosť svojich vankúšov?
Foto: shutterstock/FotoDuets

Príčiny žltnutia vankúšov

Snehobiele a dokonale nadýchané vankúše už po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch používania nevyzerajú rovnako. Výplň sa na viacerých miestach zhutní a na povrchu vzniká čoraz viac žltých škvŕn. Čo spôsobuje zmenu farby na posteľnej bielizni? Príčinu nemusíte hľadať príliš ďaleko. Hlavnou príčinou je nočné potenie a absorpcia vlhkosti perinami aj výplňou.

Hlavnou príčinou je nočné potenie a absorpcia vlhkosti perinami aj výplňou.
Foto: shutterstock/SpeedKingz

Najviac škvŕn sa tvorí počas letnej sezóny, keď do domu preniknú vysoké teploty a sťažujú nočný odpočinok. Vtedy sa na ľudskom tele vylučuje najviac potu, ktorý sa v noci vstrebáva do všetkého, čo je najbližšie. To však nie je jediný zdroj žltého zafarbenia.

Medzi ďalšie najčastejšie dôvody objavenia ďalších škvŕn patria:

sliny vytekajúce z úst

mastné masti na pokožke

neumyté zvyšky kozmetiky

mokré alebo nevysušené vlasy

nadmerne mastné vlasy

Odstránenie žltých škvŕn z vankúša

Odstránenie škvŕn z bavlnených poťahov vankúšov nie je náročná práca. Môžeme použiť prípravky zakúpené v obchode alebo siahnuť po domácich metódach. Zábava sa začína, keď príde na osvieženie syntetických vankúšov, ktoré tiež treba udržiavať čisté. Ide o prvky, ktoré sú každý večer vystavené potu, slinám a baktériám. Záchranou pre špinu sa ukáže byť babičkina metóda, ktorá dokáže zázraky.

Vankúš bez poťahu sa vloží do tejto zmesi a nechá sa tam dve hodiny.
Foto: shutterstock/Joshua Resnick

Obliečky na vankúše aj vankúše v babičkinom dome vždy zaujmú svojou nedotknuteľnou belosťou. Tento efekt dosiahnete zmiešaním približne 120 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy s piatimi litrami horúcej vody. Vankúš bez poťahu sa vloží do tejto zmesi a nechá sa tam dve hodiny. Po uplynutí tejto doby sa dôkladne opláchne v studenej vode a vyperie ručne alebo v práčke. Najlepšie je nastaviť teplotu podľa odporúčaní výrobcu.

Sóda na účinné bielenie vankúšov

Aj mamičky sú skutočnými pokladnicami vedomostí a zaujímavých trikov, ktoré môžeme úspešne aplikovať doma alebo v byte. Jedným z nich je príprava pasty na báze jedlej sódy, ktorá odstráni zažltnuté vankúše. Na to stačí naliať do misky 200 ml vody a pridať päť polievkových lyžíc prášku. Zmiešajte do hladka, naneste na zažltnuté miesta a dôkladne rozotrite.

Zmiešajte do hladka, naneste na zažltnuté miesta a dôkladne rozotrite.
Foto: shutterstock/Marc Bruxelle

Teraz už len stačí byť trpezlivý a počkať dve hodiny. Po uplynutí poslednej minúty vyperte vankúše ručne alebo ich hoďte do práčky a nastavte vhodný program. Rozdiel si všimnete už po prvom cykle. Prípadne nasypte do dávkovača pracieho prostriedku dávku jedlej sódy a spustite najčastejšie používaný prací program. Aj malé množstvo účinne obnoví belosť zažltnutých vankúšov.

Rédaction La passion en vous.

Articles connexes :

Ako rýchlo vymeniť posteľnú bielizeň? Otočte ho a zrolujte ako burrito. Ušetríte čas a veľa nervov

Najlepšie domáce patenty na bielenie posteľnej bielizne

Le poste Zmiešam s vodou a vytvorím pastu. Patent na biely vankúš som sa naučila od svojej babičky est apparu en premier sur La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR