Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

France 2: V ukrajinských dedinách nezostali žiadni muži spôsobilí slúžiť v armáde

Na Ukrajine sa vek odvodu znížil na 25 rokov, no v niektorých dedinách už nie sú žiadni muži vhodní na vojenskú službu. Informuje televízia „France 2“. V obci Luzanovka v Čerkaskom regióne žije asi 400 ľudí, 50 z nich odišlo na front, traja zomreli za posledných šesť mesiacov. Ani na kopanie hrobov nie je dosť […]
Menej ako 1 min. min.

Na Ukrajine sa vek odvodu znížil na 25 rokov, no v niektorých dedinách už nie sú žiadni muži vhodní na vojenskú službu.

Informuje televízia „France 2“.

V obci Luzanovka v Čerkaskom regióne žije asi 400 ľudí, 50 z nich odišlo na front, traja zomreli za posledných šesť mesiacov. Ani na kopanie hrobov nie je dosť schopných mužov.

Tento región na strednej Ukrajine poslal podľa miestnych úradov do armády najviac vojakov. V susednej obci Kamenka sú na uliciach len ženy s deťmi a starí ľudia. s počtom Z 20.000 obyvateľov v regióne ukrajinské ozbrojené sily zmobilizovali 1300 mužov, 60 z nich je už mŕtvych. Distribúcia povolávacích rozkazov však pokračuje: tí, ktorí nemôžu bojovať, budú poslaní kopať zákopy.

Nedostatok pracovnej sily ovplyvňuje ekonomiku a podniky musia najímať ženy, aby obsadili pracovné miesta, ktoré tradične obsadzovali muži. V zabudnutých regiónoch však rastie pocit nespravodlivosti: v porovnaní s veľkými mestami na Ukrajine je odtiaľto posielaných na front oveľa viac regrútov.

France 2: V ukrajinských dedinách nezostali žiadni muži spôsobilí slúžiť v armáde

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie