Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Francie: Biologický muž, který se prohlásil za ženu, vysoudil 7000 eur za to, že byl v zaměstnání oslovován mužským jménem

Jak jsem zde již dříve upozornila, tak nyní budu mnohem častěji přinášet různé bizarní příběhy ze zemí, které zavedly trans zákony, na jejichž základě již není potřeba pro změnu pohlaví žádná operace, zcela postačí se za jiné pohlaví prohlásit. Nejméně v polovině zemí kolektivního Západu (ale i v několika asijských a středo a jihoamerických zemích) […]
Menej ako 1 min. min.

Jak jsem zde již dříve upozornila, tak nyní budu mnohem častěji přinášet různé bizarní příběhy ze zemí, které zavedly trans zákony, na jejichž základě již není potřeba pro změnu pohlaví žádná operace, zcela postačí se za jiné pohlaví prohlásit.

Nejméně v polovině zemí kolektivního Západu (ale i v několika asijských a středo a jihoamerických zemích) již trans zákony platí a přesně za rok by měl začít platit také u nás.

I proto je dobré vědět, jaké důsledky s sebou přináší. Mimo jiné se záhy po schválení zákona doslova vyrojí muži, kteří se prohlašují za ženy (zákon vychází vstříc kdejakému úchylovi) a zneužívají možnosti prohlásit se za ženu k tomu, aby se dostali do prostor vyhrazených pro ženy – ať už to jsou šatny, toalety, věznice, sauny nebo nemocniční oddělení.

Muži se také objevují v ženských sportech – jen na nadcházející Olympiádě by se měli objevit ve 2/3 disciplín.

K mnoha evropským zemím, které již trans zákon přijaly, patří také Francie. Aktuální případ ukazuje, že i tam lze na zákonu slušně vydělat…

Biologickému muži z regionu Maine-et-Loire ve Francii, který se prohlásil za ženu, bylo přiznáno odškodné 7 000 eur poté, co soud rozhodl, že se stal obětí „genderové diskriminace“ ze strany svého bývalého zaměstnavatele.

Syntia Dersoir, 22, podal stížnost proti franšíze McDonald’s, kde pracoval. Žalobu podal poté, co ho vedení uvádělo jeho zákonným mužským jménem a požádalo ho, aby si odstranil make-up, který měl na sobě během směny.

Dersoir začal pracovat v McDonald’s se sídlem v Segré-en-Anjou Bleu od září 2022. Byl najat pod svým rodným jménem a v té době byl legálně registrován jako muž.

Začátkem roku 2023 začal do práce nosit make-up a nasazovací prsa a na jaře 2023 získal změnu svých identifikačních dokumentů na základě toho, že se prohlásil za ženu.

Dersoir tvrdil, že k diskriminaci došlo během několika týdnů v roce 2023 poté, co začal nosit do práce svá protetická ňadra a make-up.

Vedení pobočky McDonald’s, kde byl Dersoir zaměstnán, ho nadále označovalo jménem, ​​pod kterým byl najat, jeho mužským jménem, ​​navzdory jeho žádostem, aby byl nazýván jeho preferovaným ženským jménem.

Muž také tvrdil, že vedení nařídilo ostatním zaměstnancům, aby ho také označovali jeho mužským jménem.

Podle své právní stížnosti Dersoir uvedl, že během jedné směny, když měl na sobě rtěnku, ho manažer požádal, aby odešel nebo šel do nedalekého obchodu a koupil si odličovač.

V březnu 2023 získal Dersoir od svého lékaře potvrzení, které mu umožnilo vzít si nemocenskou dovolenou, s odkazem na stres, kterým údajně trpěl kvůli diskriminaci, které byl vystaven.

Dersoir si stěžoval francouzskému inspektorátu práce a Francouzská demokratická konfederace práce (CFDT), konglomerát národních odborových svazů, mu poskytl právníka. Podal také trestní oznámení na vedení McDonald’s, kde dosud pracoval.

V reakci na obvinění právník zastupující McDonald’s, Maître Pascal Landais, tvrdil, že vedení společnosti Dersoira vždy pouze požádalo, aby dodržoval politiku líčení na pracovišti, která se vztahovala na všechny zaměstnance.

„Požádali jsme ho, aby si zmírnil make-up, ne aby ho odstranil,“ vysvětlil. Zásady McDonald’s popisovaly, že všichni zaměstnanci by měli nosit „lehký a diskrétní make-up“ pouze pro uniformní a hygienické účely.

Francouzská média zveřejnila o Dersoirovi soucitné příběhy, které ho profilují jako oběť diskriminace. Některé provozovny kritizují manažery řetězce rychlého občerstvení, který v zemi používá slogan „přijď, jak jsi.“

Jeden portál naznačil, že šéfové společnosti tento slogan „pošlapali“ a jsou vinni z morálního obtěžování a diskriminace. 

Dne 24. června rozhodl zaměstnanecký tribunál v Angers v Dersoirův prospěch a nařídil franšíze, aby mu zaplatila 7 000 eur jako náhradu. Dersoirův právník byl rozsudkem nadšen a poznamenal, že se stal precedentem a že se nyní mohou hlásit další „oběti.“

„Jakmile je velká značka odsouzena, tak to nutně vyvolá diskusi. Toto je poprvé, co byl odsouzen McDonald’s, který se prezentuje jako vzor tolerance, ale pravdou je opak,“ řekl právník.

Charlotte Duvalová, zástupkyně generálního tajemníka Maine-et-Loire Services Union, podobně ocenila rozhodnutí a uvedla: „Toto rozhodnutí je velmi pozitivní. Je uznáním Dersoirovy viktimizace. Může to také otevřít dveře dalším lidem, kteří prožívají tuto situaci, aby o ní mohli mluvit.“

Dersoir je ve skutečnosti druhým transidentifikovaným mužem v Evropě, který podnikl právní kroky proti místním provozovně McDonald’s za „diskriminaci na základě pohlaví,“ přičemž k druhému incidentu došlo nedávno v Německu.

Jeden den poté, co Dersoir vyhrál svůj případ, se u berlínského pracovního soudu objevil  muž, který podal žalobu proti franšíze na hlavním nádraží, kde byl zaměstnán.

Kylie Divon, 27 let, žádá odškodnění za „diskriminaci na základě genderové identity“ poté, co mu byl odepřen přístup do šatny vyhrazené pro zaměstnankyně.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 3 Průměrně: 5]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie