Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Francúz sa snažil dostať do Bajkonuru. Zomrel na dehydratáciu, píšu v Rusku

Dvaja občania Francúzska sa pokúsili preniknúť do areálu Ruskom spravovaného kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane. Jeden z nich zomrel na dehydratáciu, uviedla dnes ruská agentúra RIA Novosti. Incident sa odohral v pondelok večer. Podľa zdroja agentúry Francúzi zišli z cesty a vydali sa stepou k budovám kozmodrómu. Cestou sa však jednému z nich urobilo zle. Druhý […]
Menej ako 1 min. min.

Dvaja občania Francúzska sa pokúsili preniknúť do areálu Ruskom spravovaného kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane. Jeden z nich zomrel na dehydratáciu, uviedla dnes ruská agentúra RIA Novosti.

Incident sa odohral v pondelok večer. Podľa zdroja agentúry Francúzi zišli z cesty a vydali sa stepou k budovám kozmodrómu. Cestou sa však jednému z nich urobilo zle. Druhý išiel zavolať pomoc, ktorá však dorazila neskoro. “Zomrel na dehydratáciu,” uviedol zdroj agentúry.

Bajkonur je základňou pre štarty kozmických rakiet v Kazachstane používaný pôvodne Sovietskym zväzom a neskôr Ruskom. Spravuje ho ruská kozmická agentúra Roskosmos spoločne s ruským letectvom.

Kozmodróm sa nachádza v odľahlej stepnej oblasti a prístup naň je obmedzený. Záujemcovia, ktorí chcú byť svedkami štartu kozmickej lode, si však môžu zaplatiť prehliadku.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie