Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Francúzi na ME vo futbale po nevýraznom výkone zdolali Rakúšanov, možno však prišli o Mbappého

Dvadsaťročný zakončovateľ si v 87. minúte zlomil nos.
Menej ako 1 min. min.

18.6.2024 (SITA.sk) – Futbalisti francúzskej reprezentácie vstúpili do európskeho šampionátu v Nemecku víťazstvom, v pondelkovom zápase v Düsseldorfe zdolali najtesnejším rozdielom 1:0 výber Rakúska.

Jediný gólový moment videli diváci v 38. minúte, keď si loptu nešťastne do vlastnej bránky zrazil obranca Maximilian Wöber.

Možná strata Mbappého

Pre jedného z favoritov celého šampionátu to však nebol dokonalý večer. Úradujúci vicemajstri sveta totiž okrem nevýrazného výkonu zaznamenali aj možnú stratu svojej najväčšej hviezdy Kyliana Mbappého. Dvadsaťročný zakončovateľ si v 87. minúte zlomil nos v súboji s rakúskym stopérom Kevinom Dansom.

Viac o téme: ME vo futbale 2024

Nie je to dobré. Nemôžem povedať viac, ale jeho nos nevyzerá dobre. Je to veľká komplikácia a škvrna na dnešnom stretnutí,“ okomentoval zranenie svojho zverenca tréner Didier Deschamps a doplnil: “Nechcem zachádzať do detailov, pretože ich zatiaľ nepoznám. Je mi však jasné, že Francúzsko bolo vždy silnejšie s Mbappém v zostave ako bez neho.“

Najbližší zápas

Výber Les Bleus čaká najbližší zápas už v piatok 21. júna, v Lipsku si zmerajú sily s Holandskom. Podľa prezidenta Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Philippeho Dialla je možné, že v zápase o priebežnú pozíciu lídra tabuľky D-skupine bude nakoniec figurovať aj Mbappé.

Dostane masku, ktorá mu umožní uvažovať o návrate do hry po liečbe,” povedal Diallo.

Elitný útočník reagoval na sociálnej platforme X statusom, v ktorom si od fanúšikov pýtal rady v súvislosti s vizuálnym spracovaním masky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
ME vo futbale 2024: 4. deň / 17. jún (fotografie)

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk – Francúzi na ME vo futbale po nevýraznom výkone zdolali Rakúšanov, možno však prišli o Mbappého © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie